Sunday, 21 June 2015

Yes ! I'm still breastfeed my daughter

Good Morning guys.
Sunday . Kat JB ni hari bekerja.
Tapi mcm biasa, aku still duduk kt umah lagi :P
Muahahahaha.
Untung jadi penggangur ni, macam3 keje bole buat kt umah

Okay, apa aku nak share arini pasal breastfeeding
Yuppppp, dah 2tahun 2 bulan aku still breastfeed Khayla.
Alhamdullilah, niat nak breastfeed khayla sampai umur 2 tahun
berjaya sangat-sangat.
Direct feeding, Khayla takde guna botol even once.
Dia memang taknak.
So, sebab tu kemana - mana memang aku kena bawak Khayla.

Takde suppliment apa pun yang aku guna.
Maybe dah rezeki aku, Allah bagi susu yang banyak and cukup.
Even puasa pun masih ada susu yang banyak.
Btw, berat badan aku masih 40-45kg lagi.
Seluar masih pakai size S lagi.
Memang ramai yang bertanya mcm mana aku berjaya breastfeed.
Tapi , aku cakap semua rezeki dari Allah :)

Btw, banyak kot supplement yang ada sekarang
Shaklee , Herba , macam-macam ah.
Aku memang takkan nak guna sebab aku memang PEMALAS yang amat
So, sorry ler kalau aku nak guna semua tu

Uolss boleh google kalau nak dapat tips.
And aku sendiri pernah buat review pasal Shaklee
Which is boleh bantu pengeluaran susu yang banyak.
Memang ESP tu sangat membantu.
Aku penah minum sekejap, And memang banyak susu keluar by that time.

So, pada mereka yang nak jadi ibu tu
Boleh ler try google cara-cara untuk banyakkan susu.
Kalau yang memang fulltime housewife tu,
Disarankan supaya bg je direct feeding.
Tapi, susah jugak, sebab macam Khayla ni tak bole ditinggal dah.
Memang 24jam kat mana ada aku, disitu ada Khayla :)

No comments:

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah