Wednesday, 24 April 2013

SAMSUNG GALAXY S4 IN DA HOUSE

Selamat petang :)
Hey mommies and bloggers yang cun and kacak tengah buat ape je ??
Seronok bekerja ?
Jadilah macam saia, di rumah bersenang lenang :P

Kekekekeke :)

Oh yea, sekarang, aku na review pasal
SAMSUNG GALAXY S4


ISTIMEWANYA SAMSUNG GALAXY S4

1. Pemproses Teras-OCTA : Ia adalah telefon pintar pertama di dunia dengan pemproses OCTA. Samsung Galaxy S4 dikuasakan oleh CPU 1.6 GHz OCTA-Core. Pemproses ini mempunyai empat ARM Cortex-A15 untuk prestasi dan empat ARM Cortex-A7 untuk mengendalikan beban kerja biasa. 

2. Kamera Dual : Dengan ciri ini, anda secara serentak boleh menggunakan kamera depan dan belakang. Apabila menangkap gambar, pengguna boleh memilih daripada pelbagai kesan bingkai yang menggabungkan dua gambar secara semulajadi dan juga melaraskan saiz gambar kecil di dalam gambar besar. Pengguna boleh memilih 8 cara yang berbeza untuk menggabungkan dua gambar yang diambil oleh kamera depan dan belakang. 

3. Bunyi dan Shot : Sekarang, dengarkan bunyi pada gambar anda. Inilah ciri baru yang membolehkan anda untuk merakam beberapa saat audio sebelum anda menangkap gambar. Dengan cara ini, anda boleh mengembangkan mana-mana gambar dengan menambah bunyi latar belakang untuk beberapa saat. 

4. Drama Shot : Ia membolehkan anda mengambil satu siri gambar-gambar subjek yang bergerak, dan menggabungkan mereka ke dalam satu gambar. Oleh itu, ia membolehkan anda untuk melihat semua tindakan dalam satu masa yang berterusan. 

5. Smart Pause : Smart Pause merupakan ciri mata pengesanan, yang memberhentikan video apabila ia mengesan kepala anda bergerak dari skrin. Apabila anda menonton video, video berhenti apabila anda melihat kearah lain dan bermula semula apabila anda kembali. 

6. Smart Scroll : Ia membolehkan anda untuk scroll pelayar atau e-mel dan turun tanpa menyentuh skrin. Ia mengesan pergerakan muka anda semasa melihat skrin dan pergerakan pergelangan tangan anda dan kemudian scroll ke halaman atas atau ke bawah dengan sewajarnya. 

7. Air View : Air View membolehkan pengguna berlegar dengan jari mereka untuk pratonton kandungan e-mel, S Perancang, galeri imej atau video tanpa perlu membukanya. Walaupun ciri ini hadir di Galaxy Note II, tetapi di Galaxy Note II Air View membolehkan pengguna untuk pratonton kandungan dengan Pen S (bukan jari) ke atas kandungan. 

8. Isyarat Udara : Dengan Isyarat udara, anda boleh menukar trek muzik, scroll ke atas dan ke bawah laman web, atau menerima panggilan dengan gelombang tangan anda. Isyarat Udara dalam S4 Galaxy membolehkan pengguna untuk mengawal telefon tanpa sebenarnya menyentuh. 

9. Pemadam : Ia membolehkan anda untuk membuang yang tidak perlu atau mengganggu unsur-unsur dari snap. Anda boleh menyimpan snap terbaik selepas memadam objek bergerak daripada 5 gambar berturut-turut. 

10. Main Group : Dengan fungsi Main Kumpulan, pengguna boleh menikmati muzik, gambar, dokumen dan permainan dengan orang-orang di sekeliling mereka tanpa memerlukan satu titik akses wayarles atau isyarat selular. Ia membolehkan pengguna untuk menyambung secara langsung dengan orang lain untuk berkongsi, bermain dan bersama mewujudkan kandungan dan hiburan serta-merta. Pilihan Kongsi Muzik yang membolehkan pengguna untuk mempunyai bermain lagu yang sama pada telefon berbilang untuk mewujudkan suasana parti yang terbaik.



p/s : Hati aku masih bersama iPhone. Encik suami, nak ipong 5 buley dakkk ?

5 comments:

Mila Ahmad said...

bentuk lebih kurang Note II jerk.

Sue-Rya Qistina said...

phone yg ada ni pun x larat nak layan dah. hehehe

DELL's said...

Ini boleh buat installment tk?

DELL's said...

Ade wt installment tk untuk ini..

Anonymous said...

Blh emel sy..nk bayar secara ansuran..
Eni_muhd@yahoo.com

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah