Wednesday, 24 April 2013

MENAMBAH PENGELUARAN SUSU IBU

Hello mommies :)
Entry yang ni khas untuk mommies yang fully bg baby they all :)
Ni adalah salah satu cara untuk membantu.
Bagi mereka yang sedang hamil juga boleh amalkan.

Saya amalkan set Shaklee iaitu ESP & Alfafa.
Memang milk booster yea both 2 item ni.
Bila saia guna and minum, makan pil ni, memang nampak susu saia senang keluar, na pum senang.
Baby Khayla pun cepat kenyang bila minum susu.
Sebab ?
ESP ni membantu kepekatan susu ibu :)
ESP membantu pengeluaran susu ibu :)

Ramai kawan3 yang dah start guna bola they all berhasrat untuk fully bf baby they all.
Kalau tengok testimon, MasyaAllah, lagi banyak kesan yang kita dapat :)

Apa itu ESP?
Saya nak kongsi sedikit info tentang ESP. ESP (Energizing Soy Protein) telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.


FAEDAH ESP SHAKLEE YANG UTAMA :

1. Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan ESP adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

2. Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

3. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

4. Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.

5. Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan dan lain - lain.

6. Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

7. Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.


Banyak kan khasiat Esp ni. Jom cuba dan rasa kan sendiri kesannya. Saya juga pengamal ESP dan saya da rasai perubahan pada diri saya. Anda bila lagi?

Btw, semua golongan boleh guna ESP ni. Senab khasiat dia memang menyeluruh untuk semua golongan :)

Jom tengok testimoni dengan penggunaan ESP ni.















Tunggu apa lagi ?
Jom order ESP sekarang.


WHATSAPP / CALL / SMS / WECHAT
012 - 7699915 

NORA DANISH & GWIYOMI


Amboii, ni baru Nora Danish betul :)

" CHUMEL "

SAMSUNG GALAXY S4 IN DA HOUSE

Selamat petang :)
Hey mommies and bloggers yang cun and kacak tengah buat ape je ??
Seronok bekerja ?
Jadilah macam saia, di rumah bersenang lenang :P

Kekekekeke :)

Oh yea, sekarang, aku na review pasal
SAMSUNG GALAXY S4


ISTIMEWANYA SAMSUNG GALAXY S4

1. Pemproses Teras-OCTA : Ia adalah telefon pintar pertama di dunia dengan pemproses OCTA. Samsung Galaxy S4 dikuasakan oleh CPU 1.6 GHz OCTA-Core. Pemproses ini mempunyai empat ARM Cortex-A15 untuk prestasi dan empat ARM Cortex-A7 untuk mengendalikan beban kerja biasa. 

2. Kamera Dual : Dengan ciri ini, anda secara serentak boleh menggunakan kamera depan dan belakang. Apabila menangkap gambar, pengguna boleh memilih daripada pelbagai kesan bingkai yang menggabungkan dua gambar secara semulajadi dan juga melaraskan saiz gambar kecil di dalam gambar besar. Pengguna boleh memilih 8 cara yang berbeza untuk menggabungkan dua gambar yang diambil oleh kamera depan dan belakang. 

3. Bunyi dan Shot : Sekarang, dengarkan bunyi pada gambar anda. Inilah ciri baru yang membolehkan anda untuk merakam beberapa saat audio sebelum anda menangkap gambar. Dengan cara ini, anda boleh mengembangkan mana-mana gambar dengan menambah bunyi latar belakang untuk beberapa saat. 

4. Drama Shot : Ia membolehkan anda mengambil satu siri gambar-gambar subjek yang bergerak, dan menggabungkan mereka ke dalam satu gambar. Oleh itu, ia membolehkan anda untuk melihat semua tindakan dalam satu masa yang berterusan. 

5. Smart Pause : Smart Pause merupakan ciri mata pengesanan, yang memberhentikan video apabila ia mengesan kepala anda bergerak dari skrin. Apabila anda menonton video, video berhenti apabila anda melihat kearah lain dan bermula semula apabila anda kembali. 

6. Smart Scroll : Ia membolehkan anda untuk scroll pelayar atau e-mel dan turun tanpa menyentuh skrin. Ia mengesan pergerakan muka anda semasa melihat skrin dan pergerakan pergelangan tangan anda dan kemudian scroll ke halaman atas atau ke bawah dengan sewajarnya. 

7. Air View : Air View membolehkan pengguna berlegar dengan jari mereka untuk pratonton kandungan e-mel, S Perancang, galeri imej atau video tanpa perlu membukanya. Walaupun ciri ini hadir di Galaxy Note II, tetapi di Galaxy Note II Air View membolehkan pengguna untuk pratonton kandungan dengan Pen S (bukan jari) ke atas kandungan. 

8. Isyarat Udara : Dengan Isyarat udara, anda boleh menukar trek muzik, scroll ke atas dan ke bawah laman web, atau menerima panggilan dengan gelombang tangan anda. Isyarat Udara dalam S4 Galaxy membolehkan pengguna untuk mengawal telefon tanpa sebenarnya menyentuh. 

9. Pemadam : Ia membolehkan anda untuk membuang yang tidak perlu atau mengganggu unsur-unsur dari snap. Anda boleh menyimpan snap terbaik selepas memadam objek bergerak daripada 5 gambar berturut-turut. 

10. Main Group : Dengan fungsi Main Kumpulan, pengguna boleh menikmati muzik, gambar, dokumen dan permainan dengan orang-orang di sekeliling mereka tanpa memerlukan satu titik akses wayarles atau isyarat selular. Ia membolehkan pengguna untuk menyambung secara langsung dengan orang lain untuk berkongsi, bermain dan bersama mewujudkan kandungan dan hiburan serta-merta. Pilihan Kongsi Muzik yang membolehkan pengguna untuk mempunyai bermain lagu yang sama pada telefon berbilang untuk mewujudkan suasana parti yang terbaik.



p/s : Hati aku masih bersama iPhone. Encik suami, nak ipong 5 buley dakkk ?

Tuesday, 23 April 2013

.: SNAP WITH KHAYLA HANA AWLIYA :.

Hello mommies and blogger :)
Today, aku na tunjuk dengan kalian gambar princess aku :P
Aku tau, anak aku chumel so korang jangan teruja sangat.
*Sigh*

HAHAHA.

Maaflah, beginilah perangai seorang mummy yang giler amek gambar anak :P
Kekeke.
Okeyh, okeyh :)
Meyh aku tunjuk :P


NAME : KHAYLA HANA AWLIYA
D.O.B : 31 MARCH 2013
TIME : 3.53AM
WEIGHT : 2.8KG






WANT MORE ??

ADD ME AT INSTAGRAM : MUMMYFITRYNA

Saturday, 13 April 2013

2minggu dah berlalu

Selamat malam semua :)
2minggu sudah berlalu.
Dah 14ari usia Baby Khayla :)
Alhamdullilah ~~

Huhuhu :p
Sekarang ni, aku just na mintak pendapat semua mommies :)
Aku mmg nekad nak BF baby sampai 2tahun.
Tapi, sekarang ni, aku tengah dalam masalah.
Nipple aku belah kiri luka, berdarah sebab baby isap kuat sangat or maybe aku salah bagi cara baby menyusu.
What should i do?
Sbb kadang3 kesian tengok baby mcm ta kenyang.

Yelah, sebab tu, aku terpaksa bagi belah kanan je.
Kadang3 aku sumbat jugak belah kiri ni.
Btw, aku da mintak advice doctor.
And doctor said bole bagi.
Tapi aku lah yang seksa sebab terpaksa tahan sakit :(

Baby Khayla kuning plak still belas.
Ta turun lagi.
Semalam latest check 14.1.
Still higher even da turun :(
Mommies ada cadangan ta?
Macam3 cara da buat.
Da habis pikir da na buat ape lagi sekarang :(

Baby Khayla plak keje tido je siang.
Malam, seksa mummy dye.
Pukul 12-5pg berjaga.
Wawawawa.
Khayla oh Khayla :)
Nasib baikla mummy sayanggggg :p

Oh yea, stock rumpai laut da ade.
So, sesiapa yang nak bole order yea :)
Aku da restock banyak gler dah :p
Harga still same.
Untuk 10 peket kuning rm50, purple rm65 :)
Borong disediakan :)
Just sms me 0127699915 :)

Monday, 8 April 2013

I'M GIVE UP

Hi.
Aku tatau na mulakan macam mana.
Sebab time aku menulis ni, air mata aku jatuh ta bole na benti.
Jarang sekali aku menangis di depan orang.
Tapi, sekarang aku memang lemah yang sangat, jadi aku ta mampu na tahan lagi.

Aku ta penah hidup na menyusahkan orang.
Apa yang aku mintak, cuma hargai aku je.
Ta boleh ke?
Aku ta penah na mintak ape3 pun.
Tlg la paham and hargai aku.
Tu je aku mintak.

Tapi sekarang aku da ta kuat.
Aku da menjadi semakin lemah.
Sumber kekuatan aku cuma anak aku je.
Tgk khayla je buat aku senyum.
Khayla je segalanya buat aku.

Mood, aku tengah sedih ^^

Sunday, 7 April 2013

31.3.13

Hello mommies and semua pembaca blog :)
Sorry lama sangat ta update.
Tengah dalam berpantang, layan baby so macam ta sempat na update apa3 pun :)

Btw, today aku na cerita kat semua pengalaman aku melahirkan baby.
Oh yea, baby ni gugurl, nama dye Khayla Hana Awliya :)

Aku tade rasa sakit yang amat na melahirkan.
3 hari sebelum aku deliver, keluar lah tanda macam lendir pekat, lepas tu, brown3 color dengan lendir.
Tapi aku steady je lagi.
Tade rasa na pegi clinic or hospital.
Aku pun keje la macam biase since aku mintak cuti start 1hb :)

So, 30hb aku still lagi keje macam biasa.
Aku keje memang lincah.
Tengah hari tu, memang aku rasa da ade contraction yang kerap.
Tapi aku steady lagi.
Dalam pukul 6 aku pegi clinic, doc check da bukak 3cm.
Dye advice suh aku pegi hospital terus.
Tapi aku cakap nanti dulu, aku na tengok contraction dulu.
Then, aku balik semula ke tempat kerja and sambung balik keje sebab masa tu aku da last keje dah.

Malam, lepas aku balik keje, contaction da jadi 15min.
Husband and ayah aku tengok bola kat umah.
Aku pun tumpang sekaki.
Aku sakit time contraction je.
Lepas tu da oke.
Tp bila da btol3 tengok 15min, aku decide pegi hospital.

Sampai kt hospital, doc check jalan baru bukak 3.1cm.
So doc cakap warded dulu.
Aku pun masuk ward.
Sejam lepas aku masuk ward dalam pukul 1am, aku da start sakit contraction 5min skali.
Sakitnya hanya Tuhan yang tahu.
Aku ta bole bangun, hanya bole pusing kiri kanan, lepas tu, menangis.
Sakit hanya Allah yang tahu.
Tapi aku sempat mohon ampun pada ayah, ibu and suami aku.

Dalam pukul 2.45am aku dah ta tahan sakit yang amat.
Aku pegi kat counter nurse and bagitahu.
Dorang suruh pegi bilik blakang untuk check jalan.
Nurse check da bukak 6.5cm.
Dorang terus tolak aku masuk labour room.

Sampai labour room, doc da pasang drip, bagi oksigen kalau aku dah ta tahan sakit.
So, aku try untuk bukak jalan sampai 10cm.
Doc pecahkan air ketuban, then jalan da bukak 7.5cm.
Doc cakap lambat lagi bersalin dalam 3jam.

Tapi, ta sampai 3jam, aku cakap dengan nurse aku na teran.
Last, doc terpaksa potong sket untuk bagi baby jalan untuk keluar.
Aku pun teran dengan sekuat haty.
Time tu, aku berdoa Allah ampunkan semua dosa3 aku.
Aku dah redha.
Tapi, aku berjaya melahirkan seorang bayi yang chumel
31.3.13 jam 3.53am seberat 2.8kg :)
ALHAMDULLILAH ~~~

Oh yea, aku lahirkan baby time ni aku dah 38weeks, 5days :)
So memang ta ikot due.
Alhamdullilah, Allah permudahkan jalan untuk aku melahirkan.
Aku ta perlu rasakan kesakitan yang lama untuk melahirkan Khayla :)

AMIN ~~~







Monday, 1 April 2013

My Gugurl :)

We represent you :)
Coming up more next :)

Tunggu yea :p

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah