Tuesday, 19 February 2013

ADMIT IN HOSPITAL @ 33 WEEKS

Assalammualaikum dan Selamat Pagi
Hope korang semua selamat hendaknya.
Btw, semalam aku da admit kt hospital.

Time tengah keje semalam dalam 1.30 aku rase mcm ada air keluar.
Pegi toilet tengok basah da seluar, air meleleh panties mmg da full basah.
Then call ibu and dye dtg, bwk g clinic dlu.
Do ckp kena g hospital terus tapi aku mntk buat scan utk tgk keadaan baby.
Dye ckp semua normal, air ketuban semua normal.
Then, dye ckp sy check jalan.
Dye suh baring mengangkang.
Tup3, bukan main byk lagi air keluar.
Dye check, ckp da ada jalan 3cm.
Terus dye buat surat refer ke hospital.

Bila da smpai hospital, lain pulak jadinya.
2jam lepas aku pecah air tu, baru doc check. Tu pun doc pelatih yea.
And then, dye check ckp tu bukan air ketuban, then aku tnye balik.
Kalau bukan air ketuban air apa?
Dye tnye lagi memang btol ke byk air keluar.
Last skali aku ckp "u all ta bole bace ke surat yang doc clinic buat tu?"
Terus they stop from asking me bout that water.
Dorang check jalan, baru 1cm bukak,
Doc pelatih tu siap cakap, ni bole tunggu due ni na beranak.

Then, senior doc dtg and dye pun suruh i admit sebab dye na buat observation.
Mula3 doc pelatih tu na suruh aku balik.
Haihhh, aku memang suka kalau balik umah tp kalau jadi apa3 siap la hospital ~~~
Aku da dpt 2x injection untuk matangkan paru3 baby.
And perut keep sakit till now :/
Huem, mengeras kadang3 tp sakit tetap ada.

Now, they keep observation on me.
Amek bp and heart breathing baby.
Im so worried because my baby heart breathing makin turun even its still on normal range.
They must be prepared no matter what happen.
Im goin to kill them kalau apa3 jadi.
Grrrr ~||

Last BP take pun 113/78. Macam banyak pun ade ni.
Ape maknenya yea ?
Jom share dgn aku yea .

Na share kejap breakfast di pagi hari.
Ada scramble egg oke. Tp ta bole lawan scramble egg mcd :p




1 comment:

Sue-Rya Qistina said...

teruk jugak diorg ni checkup kan. pttnya dah ada refer letter tu, kena la cepat2 pantau. bahaya! mcm saya bersalin 2nd baby dulu, heartbeat baby agak lemah, tapi they keep drip water utk pastikan baby x lemah dan dpt air secukupnya. masa mula2 tu pun keluar air yg banyak+darah jugak. ingatkan kencing tgh2 tido tu, dok ingat mimpi ke ape. rupa2nya doc ckp tu air lebihan dlm badan campur air ketuban. terus doc check bukaan dah 1.5cm n warded. take care ye! semoga segalanya dipermudahkan :)

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah