Tuesday, 8 January 2013

MINYAK DAGU MOVIE

Hello korang.
Selamat tengah hari :P
Mommies semua da masak lom untuk anak3 korang??
Kalau dah, meyh post kat aku sket :P

HAHAHAHA ~~~~
Today, aku rasa nak ajak mr.hubby pegi tengok muvie.
MINYAK DAGU :)
Orang cakap best.
So, aku nak pegi tengok lah.
Best sangat ke story dye tu ???


Pengarah: Azhari Zain
Syarikat Penerbit: Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.
Bahasa: Bahasa Melayu
Kategori: Filem Cereka
Genre: Seram
Klasifikasi: U - Untuk Tontonan Umum
Durasi: 82 Min
Tarikh Tayangan: 03 Jan 2013

SINOPSIS
Minyak Dagu mengisahkan tentang Azman yang berdendam dengan bekas tunangnya Emelda, disebabkan terlalu dendam dan mengikut desakan daripada kawannya, Azman telah berjumpa bomoh, Wak Minarjo seorang pawang hebat minyak dagu. Emelda yang memutuskan pertunangan dengan Azman demi mengikut cakap kedua-dua orang tuanya bahawa Johan adalah seorang calon suami yang baik dan boleh menjamin masa depan Emelda, nak dibandingkan Azman yang hanya seorang jurujual yang sering tak ada untungnya. Liza, ibu kepada Azman begitu kecewa dengan sikap Emelda kerana melukakan hati anaknya. Setelah bertemu dengan Wak Minarjo, Azman betul-betul nekad untuk membeli minyak dagu, dan dia haruslah megikut pantang-larang yang diberitahu Wak Minarjo, Minyak dagu tersebut haruslah dicalitkan pada siku Emelda dan botol minyak dagu tersebut hendaklah di tanam berdekatan dengan pokok pisang. Sekiranya botol tersebut pecah disambar petir, maka segala kuasa sihir hilang. Menunggu hari bahagia Emelda dan Johan dinikahkan. Emelda nekad ingin menjemput bekas tunangnya itu. Azman mula mengambil kesempatan tersebut untuk mencalitkan minyak dagu pada siku Emelda. Di hari pernikahan Emelda dan Johan, Emelda tiba-tiba histeria. Azman puas kerana dendamnya terbalas. Semenjak dari itu, keadaan Emelda berubah. Johan bertindak membawa bomoh untuk mengubati histeria Emelda yang semakin parah. Hal ini menyebabkan Ainon, mak Emelda cenderung menuduh Johanlah yang menjadi punca sakit Emelda. Akhirnya selepas bertengkar, Ainon diserang sakit jantung dan meninggal dunia. Azman merasa bersalah lalu melawat jenazah Ainon. Pantang larang terbesar Azman ialah tidak boleh melawat orang mati. Segala-galanya berubah.

Mintak3 la ni memang cerita seram betul.
Tamolah yang ada kelakar3 semua tu.
Buat sakit haty je nanti tengok.

Dahlah aku nak pegi tengok kat Jusco Tebrau.
Movie dah confirm3 mahal.
Aku pun tatau kenapa tempat dye mahal sangat.
Yang penting memang selesa :D

HAHAHAHA ~~
Cerewet pulak mak buyong ni kan ?
Mestilah. Aku na murah tapi selesa.
Haishhh.


Jom layan thriller dye pulak.

3 comments:

Mila Ahmad said...

Mila takut, seriauuu ada iklan ni terus mutekan volume tv haha.... nanti review er...

Sue-Rya Qistina said...

hohohoho. saya x tgk lagi dah filem2 berunsurkan camni. bkn ape, kt rumah ade anak2 tecik. xnak nnt diorg jadi penakut pulak.

aku lah said...

best ka cita ni.. mcm best jak..mcm lah.. hahaha :D

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah