Tuesday, 4 December 2012

Segmen "Kenangan untuk tahun 2012" by Yanie Andierah

Menarik sangat Segmen dye :)
Tu yang aku na join tu :p
Hukhukhuk :P
Teruja, teruja :)


Okeyh, Adik Yanie said boleh tulis apa jenis kenangan pun :P
Ta kira manis ke, pahit ke, masam ke, masin ke :)
Asalkan kenangan.

Okeyh, so today, aku na cerita beberapa kenangan yang terjadi la utk tahun 2012.
Aku na cerita tentang kenangan manis sebab boleh bagi motivate untuk diri aku sendiri untuk menghadapi tahun depan yang tinggal beberapa hari je lagi.
Aku tulis kenangan manis sebab aku na semua kenangan manis ni berterusan hingga ke tahun depan.
Bak kata pepatah, apa yang pahit berlaku tu jadikan tauladan :P
So, meyh, aku share dengan korang kenangan manis aku :)

Tahun 2012 merupakan tahun yang sangat bermakna bagi aku sebab :

..

..

..

..

..


Aku menamatkan zaman bujang aku dengan bergelar seorang isteri pada 29 June 2012.
Dalam usia 24 tahun, aku bergelar status okeyhhhhh.
Haishhh, sekejap je kan rasanya :)
Inilah kenangan paling manis dalam hidup aku sebab aku dah berkahwin secara sah dengan lelaki impian, lelaki pilihan hidup aku sendiri :P
Rasa macam baru semalam je kahwin sebab inai kat tangan ni ta hilang lagi.
Bila dah bergelar isteri ni, aku tibe3 rasa sebak sebab lepas ni, aku bukan lagi di bawah tanggungan parents aku, tapi aku di bawah tanggungan suami aku pulak.
Bukan senang na jadi isteri.
Banyak benda lagi yang aku kena belajar.
Tanggungjawab aku da kena galas, ingatlah syurga tu di bawah tapak kaki suami.
So, aku kenalah buat yang terbaik demi dapat anugerah "Isteri Mithali". 
Hikhikhik, aminnnnn semoga semuanya berjalan dengan lancar.


Okeyhhh, ada lagi, ada lagi ....
Kenangan yang paling indah ni ditambah lagi bila .......

..

..

..

..

..

..

Aku akan bergelar mummy :P
Hopefully, gambar kat atas ni nampak la perut aku yang membuyung sket :P
HAHAHAHA :)
Alamak ~~~~
Aku na jadi mummy dah :P
Selang 3 minggu usia perkahwinan aku, aku sah pregnant.
Bunting pelamin orang cakap :P
Sebab time aku nikah tu, aku "datang bulan" lah pulak :P
Ta boleh na buat ape la, memang aku subur yang amat ni :)
Hanya perkataan "ALHAMDULLILAH" je yang boleh aku cakap.
Sebab, tulah nikmat tuhan yang terindah yang aku dapat.
Memang rasa seronok lah sangat sebab kahwin3 je da dpt anak :p
So, kalau korang na anak, kahwin la cepat.
Rezeki kan orang cakap.

So, sekarang ni, usia kandungan aku da masuk 5 bulan.
Tinggal 4 bulan je baby na keluar.
Kira tahun depan kenangan terindah lagi sebab da dapat baby :P
Hope Yanie buat lagi entry macam ni :P
Seronok akak na join ;p

Banyak lagi kenangan manis yang jadi dalam hidup aku ;)
Contohnya, aku naik pangkat :P
Alhamdullilah, rezeki baby.
Naik pangkat, naik gaji, expenses pun naik :P

Okeyhla, hopefully story aku ni boleh buat blog aku menang.
Mana tau rezeki anak kot.

So, aku na tag beberapa orang utk join contest ni :)
AIMI SYAHIRAH


Pada sesiapa yang ta di tag tu, kalau korang na join, korang boleh click je banner kat atas tu.
Nanti automatically akan pegi ke blog owner :P
Yay, senang je kan :)
Jom join ramai3 :p

3 comments:

NaZiRaH... said...

bestnya bunting pelamin...;-) tahniah, moga baby sihat.. n gud luck..

Yanie Andierah said...

Omg Omg Omg ! Ini yang makin jealous ni. Terasa cem nak naik pelamin muda and jd mummy muda hahahahahhahahahahahaha *gatal* . Yelaaa , siapa je tak nak hubungan HALAL disisi ALLAH dan anak HALAL kan kak :)

Semoga bahagia di samping orang tersayang . Moga baby sihat dan hahahaha nama lah anak yanie hahaha *Bodoh ke ape yanie merepek ni wakakakaka*.

fendy abu said...

selamat bersegmen...

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah