Tuesday, 18 December 2012

Checkup at KK @ 24 weeks

Today, aku pegi monthly check up kat KK.
Hari ni, aku balik awal sket since aku sampai kt KK pukul 7.45
Itu pun, aku rasa, aku kena tunggu dorang buat keje lama na mampos.
Sedangkan aku rase, dorang boleh buat keje dengan pantasnya.
Orang memang la ramai, so, sendiri mau ingat la.
Jangan buat keje macam siput sedut.

Tapi, arini, aku balik dalam pukul 11am.
So, kira pecah record la sebab selalunya pukul 12.30pm pun belum tentu aku da balik.
HAHAHA ~~~

Okeyh, cite pasal check up, berat aku da naik 2.5kg yea.
Gulp, aku rasa kenaikkan yang melampau.
Banyak bebenor aku makan.
Ni baby K la punya selera ni :P
Mummy da na ke tahap kegemukkan dah ni :)
Da siap timbang, pam darah, so macam biase, pegi check air kencing.
But, today, aku kena amek darah lagi :/

Still anemia, darah turun lagi ke 10.1.
Oh no, no, no.
Aku da tau, mesti doctor marah aku punya lepas ni.

Nasib baik aku ta perlu tunggu lama, kejap je no aku da kena panggil.
So, aku masuk dalam jumpa doctor.
Dye tengok card aku.
Macam3 dye tanye.
Aku suruh dye tengok sekali report yang aku scan bulan lepas.

Scanning lepas cakap, aku punya uri kat bawah.
So, doctor tu decide na terus buat scan.
Tapi, 21/12/12 ni, aku mmg da ade appointment scan di KK.
So, aku ckp nan doc na buat that time je.
So, dye said oke and no hal :)
Senang haty cik ta payah na tunggu lagi.
Penatttttttt ~~~

So, banyak yang amat dye remarks.
1. Scanning utk tgk placenta on 21/12/12
2. Kena amek air gula 26/12/12 (since doc ckp aku naik berat yang melampau so aku kena minum air gula untuk make sure aku tade kencing manis or darah tinggi)
3. Aku kena pam darah and check air kencing seminggu 2 kali (ni yang aku mmg ta bole terima yang amat)
4. Jumpe doc semula time 15/1/13 @ 7months :)

HAHAHAHA ~~~
Memang gamaknya, KK tu jadi tempat no 2 aku lah :P
Stress aku stress aku macam ni :P

So, nanti 21/12/12 aku story lagi ekh pasal keadaan baby nan aku.
Aku pun actually tadi macam ta sabar3 sampai na pegi scan kat clinic yang aku selalu pegi tu.
Tapi, memikirkan aku akan scan free kat KK, so, sabar je la.
Jimat cermat tu amalan mulia, tuntutan dalam agama :)

psst; nanti aku upload gambar baby K dalam sini yea :)

No comments:

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah