Monday, 17 December 2012

BARUT BABY BERCORAK

Selamat pagi semua :)
Hehehe.
Pagi3 aku da update entry.
Saje jerp, mengadap pc terus lepas update ni :)
Then, baru siapkan kerja rumah yea dak ???

Okeyh, cakap pasal barut baby.
Mommies semua memang kenal and tau kan pasal barut ni ?
Dah memang normal, baby yang baru lahir akan dipakaikan dengan barut.

Untuk apa pakai barut ???
Kalau ikot ape yang aku tahu, to prevent the baby supaya tak kembung.
Plus, menguatkan lagi badan baby.
Yelah, bila da pakai barut, automatic badan dye tade la lembik bila kita pegang nanti.
Barut tu bole tampung badan dye and boleh mengelakkan kembung and angin.

Tapi, sampai bila na pakai ?
Actually, kalau da tengok baby tu kepanasan, rasanya ta payah pakai lagi kot.
Sebab ibu aku cakap, just actually sampai tercabut je pusat dye.
So, aku ingat dalam 2 bulan macam tu je aku pakaikan barut ni.
But, depends la yea.
Lain orang, lain cara :)

Ehem, aku da survey3 barut yang menarik lagi tertarik.
Sebab orang sekarang da tade na pakai yang plain ni.
Semua na bercorak.
So, aku decide la na tempah yang bercorak jugak :)
Korang na ke ??
Meyh aku share, aku tempah dengan sorang akak ni.
Susah bebenor na contact dye, lastly aku call and sms je :)
Tapi. akak ni cakap, dye boleh buat bulan 1, oke la tu ;)
Baby K pun keluar bulan 4 :P












Chantek ta ?
Mesty chumel kan korang kata :)
Actually kita boleh pilih corak and kain yang kita nak :)
Ni, aku just copy ke beberapa contoh barut yang da siap.
Kalau korang berminat, jom la terjah ANGGUN FLORA

Banyak lagi koleksi lain.
Korang sonfirm suka punya :)

5 comments:

Mila Ahmad said...

amboi cumell nooo barut nie...

Cik Dee said...

cumel ye yank.. waa thanks for the info. dee pun ngah cr barut n set tilam for bby

FITRYNA ◕‿◕ said...

Hahaha.
Tersangat la chumel :)

FITRYNA ◕‿◕ said...

Chumel plak :)
Jom la beli :P
kalau ade yang lain share tau.
Akak da bape bulan da ni

Mish Apple said...

Baru la tau barut tu apa. *takda pengalaman.

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah