Thursday, 29 November 2012

UPSET + DISAPPOINTING :/


Entahlah, hari ni aku rasa memang rasa macam sangat3 kecewa.
Kecewa untuk beberapa perkara sangat3.
Aku da cuba untuk jadi yang terbaik.
Tapi, aku tatau kenapa mesti ade je benda yang ta elok akan berlaku :/

Firstly, masalah kat tempat kerja.
Selama ni, aku rasa tempat kerja aku tu la yang terbaik sekali.
Tapi, ntahla. Kenapa ekh mesty ada yang busuk aty ?
Selama ni, aku ta pernah berkira pun dengan orang.
Sebusuk3 aku, aku ta penah pun rasa iri haty dengan orang sampai rasa na jatuhkan dye.
Tapi, kenapa ada segelintir manusia yang bersikap sedemikian ??
Aku ta kesah buat keje sorang3.
Aku ta kesah kena take over tempat orang lain.
Aku memang ta kesah.
Tapi, aku kesah bila ko da start na ambil kesempatan.
Even aku mengandung sekarang, aku ta terpikir na menyusahkan orang lain.
Sebab aku rasa aku ta suka orang susahkan aku.

Then, aku rasa geram bila orang ta bole na dengar pendapat aku, apa yang aku mintak.
Sedangkan, apa yang aku buat, aku cakap tu untuk kebaikan bersama.
Tapi, bila ta dengar, da kantoi bodoh.
Aku bukan na cakap aku ni baik sangat.
Tapi, bila orang tipu aku, akhirnya jatuh ke tanah jugak.
Ta sangka3 aku tau sendiri benda tu.
Then, aku na protes, ko na marah ?
Wajar ke ?
Sket maaf pun ko tade cakap dekat aku.
Aku memang ta heran.
Sebab ko ta penah na dengar apa yang aku na cakapkan :/

Aku da lali kena marah.
Aku da lali kena maki.
Tapi tolong la yea.
Aku ada hati nurani.
Aku ada perasaan jugak sama macam orang lain.
What goes around comes around.
Just wait and see.
Adiosssssssssssss

No comments:

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah