Friday, 30 November 2012

SEGMENT : JOM ADA DALAM LIST MUMMY FITRYNA

Okeyh.
Today, aku na buat bloglist untuk follower3 aku or orang3 yang aku follow.
So, senang je.
Kalau korang na termasuk dalam list aku, just comment kat entry ni.
Sudah semestinya, korang kena follow aku dulu :P
Kalau ta follow macam mana aku na masuk dalam list.

Lepas da follow, korang comment entry ni.
Comment beserta link belog korang sekali.
Then, please state category korang
a) Mom-to-be (utk yang tengah preggy macam aku)
b) Superb mummy (bagi mereka yang dah ada anak)
c) Superwomen (utk mereka yang da married)
d) Teenager (utk remaja)

Contoh : www.onlinediaryfitryna.blogspot.com (a / mom-to-be)

Hah, mudah je kan ?
So, comment la lepas baca.
Mana tau lepas ni visitor naik kt belog korang ke :P

SOLEMNIZATION & WEDDING ENTRY

Ada orang mintak aku buat pasal entry wedding sendiri :)
Hahaha, baru aku perasan, aku tade pun update :P
Jup lagi yea, aku update.
Aku cari CD dulu, then, aku upload gambar3 :)
Huhu, ta chantek la dik oii gambar akak.
Biase3 je :P


Yay adik EKIN jup lagi akak buat entry yea.
Jangan ta baca dah la :P
Jom la ajak orang follow akak ramai3.
Cehh promote pulak aku ni :P

(',') 2 ^ BABY : BORONG ROMPER :)

Semalam ajak hubby jalan3 cari baju baby.
Niat hanya nak survey je.
Sebab before this da beli baju yang lengan pendek dengan seluar.

Tapi, tup3 sampai je kedai, nafsu memborong ni memang ta dapat na elak.
Tuhan je la yang tahu :)

Kami sempat memborong setelah dekat 2 jam dalam kedai.
Dah penat pusing3, jumpa la romper yang chumel kat belah tepi3.
Dye macam na sembunyi3 je dari aku :P

Hohoho.
Apa lagi, start membongkar la.
Macam3 jenis ada, tapi nak cari newborn susah sebab da ramai orang borong dulu.
Nasib baik ada rezeki, dapat jugak baby pakai romper.

Na cari color lain3, tapi dapat same je semua color.

Even color semua same je, corak lain yea :)
Hahaha. Macam da tau je gender ape :P

Siap beli sekali dengan tight :)
Senang, baby sejuk3 sarung je nan tight :p

TADAAAA ~~~
Inilah hasil dari memborong semalam.
Hahaha, even, berabis jugak beli, its okeyh :p
Untuk anak sendiri, tapela :)
Rasenya lepas ni da ta payah beli romper lagi sebab da cukop da rasenya.
Na beli baju lengan panjang je lepas ni :)

Mummy pun da lama ta bershopping macam ni since tau pregnant.
Sebab na simpan duit utk shopping barang baby.
Untungla jadi baby, semua barang baru :)

HAHAHAHAHA.

(',') 1 ^ BABY : PHILIPS AVENT DA SAFELY ARRIVE :)

Entry yang lepas, which is BABY AVENT NEWBORN SET dah safely arrived tadi.
Thanks sangat3 untuk Kak Nuriz sebab service laju, then memang sangat peramah.
Sangat3 happy sebab memang sampai in good condition.
Accept kotak sket kemek.
Tapi, sendiri paham la, kata post, memang la jadi macam tu :)
Btw, apa pun, sedikit demi sedikit preparation da settle.
Tapi, masih banyak lagi kot yang belum settle.
Tape, sedikit demi sedikit.
Kalau bole tunjuk dengan baby dalam perut ni, mesti dye suka.
Yelah, da ada botol susu dah :)
Makin ta sabar rasenya na tunggu baby ni keluar.

Tinggal 4 bulan je lagi, ta lama da pun.
Pejam celik sekarang ni dah masuk December da pun.
Hopefully everything boleh settle time aku da 7 bulan nanti.
So, tade la aku kelam kabut bila perut da membuyung :P

Jom, tengok, macam mana rupa Botol Susu Avent tu :)


TADAAAAA ~~~

Untuk anak mummy :)
Nasib baik tengah ada promotion.
So, terus grab satu.

Aritu tanya kat kedai time tengah survey barang, dye cakap RM250.
Tercekik sekejap aku dengar :)
Ape pun, thanks yea sebab buat promotion macam ni.

Hopefully lepas ni ada buat promotion lagi.
Sebab ingat next month nak beli breast pump pulak :)

SINGAPOREAN WEDDING : LALA & BEN

Hey korang .
Actually entry ni entry lapuk.
Dorang punya wedding 11.11.11 yang lepas.
Tapi, disebabkan cabel camera yang hilang, aku ta dapat la na upload picture and tulis pasal wedding dorang ni yea.

The bride and the groom memang sangat kachak and cun.
Sorang mat salih, sorang pulak melayu.
Nanti dapat anak confirm anak they all chumel la tersangat :P

Meyh, serbu some pictures yang sempat aku snap before camera aku out of battery plak aritu tbe3.
Sedih tol la.
Wawawawawa :)

Dorang buat makan secara catering. Biasela, singapore, bawah flat la kerja kahwin :)

Bergambar bersama anak mat saleh. Nasib baik budak kecik ni ta meragam :p

Jangan ingat kat JB je ada tol. Kat Singapore pun ada jugak tau :)

Candy bar :) Ada popcorn

Ni peberet. Gula3 ni. Memang da banyak kali aku je ulang alik g amek :)

Tunggu dye campur semua bahan dulu

See, start menggulung. Kesian budak ni sakit tangan dye dok gulung ta benti3

Nyam3, sedapnyaaaaaaaa ~~~

TADAAAA ~~~ The bride :) Miss Norlaila :p

Amik gambar sementara tunggu suami datang :P

The groom. Maafla, ni je gambar yang ada sebab tbe3 battery kiok.
Sob3, menyedihkan ! Ape pun, time ni, pihak lelaki tengah buat tarian gangnam style yea.
Dorang memang sporting habis :P

Ape pun, selamat pengantin baru buat pasangan LALA dan BEN @ ZAIN.
Semoga bahagia, sampai akhir hayat.
Plus, semoga cepat lahir anak yang chumel3 :P

Last but not least :P

We present you ....

..

..

..

..

..

..

..

..

..

US !! Huhu, kami mestilah ada sekali yea :P
Yay, muka mom to be yang macam serabai sket tu hah :P



:)

Thursday, 29 November 2012

UPSET + DISAPPOINTING :/


Entahlah, hari ni aku rasa memang rasa macam sangat3 kecewa.
Kecewa untuk beberapa perkara sangat3.
Aku da cuba untuk jadi yang terbaik.
Tapi, aku tatau kenapa mesti ade je benda yang ta elok akan berlaku :/

Firstly, masalah kat tempat kerja.
Selama ni, aku rasa tempat kerja aku tu la yang terbaik sekali.
Tapi, ntahla. Kenapa ekh mesty ada yang busuk aty ?
Selama ni, aku ta pernah berkira pun dengan orang.
Sebusuk3 aku, aku ta penah pun rasa iri haty dengan orang sampai rasa na jatuhkan dye.
Tapi, kenapa ada segelintir manusia yang bersikap sedemikian ??
Aku ta kesah buat keje sorang3.
Aku ta kesah kena take over tempat orang lain.
Aku memang ta kesah.
Tapi, aku kesah bila ko da start na ambil kesempatan.
Even aku mengandung sekarang, aku ta terpikir na menyusahkan orang lain.
Sebab aku rasa aku ta suka orang susahkan aku.

Then, aku rasa geram bila orang ta bole na dengar pendapat aku, apa yang aku mintak.
Sedangkan, apa yang aku buat, aku cakap tu untuk kebaikan bersama.
Tapi, bila ta dengar, da kantoi bodoh.
Aku bukan na cakap aku ni baik sangat.
Tapi, bila orang tipu aku, akhirnya jatuh ke tanah jugak.
Ta sangka3 aku tau sendiri benda tu.
Then, aku na protes, ko na marah ?
Wajar ke ?
Sket maaf pun ko tade cakap dekat aku.
Aku memang ta heran.
Sebab ko ta penah na dengar apa yang aku na cakapkan :/

Aku da lali kena marah.
Aku da lali kena maki.
Tapi tolong la yea.
Aku ada hati nurani.
Aku ada perasaan jugak sama macam orang lain.
What goes around comes around.
Just wait and see.
Adiosssssssssssss

Wednesday, 28 November 2012

BABY FEEDING : AVENT NEWBORN SET

Ehem, ehem.
Update entry di tengah malam before pegi keje.
Yay :p

Okeyh, sekarang ni, aku da start la beli sket3 barang untuk baby.
Nanti tadelah tergopoh gapah sangat :P
Banyak la sangat nanti duit keluar, huhu.
Tamolah macam tu, sebab banyak benda na beli lagipun lepas ni.
Lebih3 lagi na bersalin nanti.
So, selagi ada kelebihan, kekuatan untuk berjalan ni, lebih baik settlekan apa yang boleh dulu.

So, aritu terserempak dengan satu online shop ni.
Then, dye tengah buat SALES besar - besaran :)
So, ape lagi, aku pun grab la satu set newborn ni hah :P


Hah, try tengok ni hah.
Percaya ta ???
Aku beli dengan harga RM110 jerp okeyh :p
So, set ni limited.
Kalau korang na beli, baik cepat3 sebelum habis.
Sebab tengok kt tempat lain, dorang jual sampai RM250++
Wow, its too expensive yea :)
Sharing is caring.
Kalau korang berminat, jom lawat page dye.

**Untunglah aku tolong promote page yang aku dok shopping :)

Monday, 26 November 2012

WEEKS 21 DA BOLEH RELAX SKET DAH

Tadi aku pegi check up, scan macam biasa kat clinic swasta yang aku biasa pegi.
Even memang aku buat monthly check up kat KK, tapi, utk scan wajib buat seperti biasa jugak.
Anak sulung, hahahaha. memang la semuanya na buat scan.

Apapun, aku berasa teruja na tau macam mana perkembangan baby kat dalam perut ni.
Sebab sekarang ni, baby da makin kuat da tendang :P


See, ni lah perkembangan baby dalam perut sekarang :)
Btw, sekarang ni, baby dah boleh dengar dah apa yang kita cakap.
So, rajin3 la baca buku dan menyanyi untuk dye.
Silap3 ada respon nanti time kte buat semua tu.

Then, tulang3 semua da start keras, makin bertambah terasa la tendangan baby lepas ni :)
Time ni, kte relax dulu la.
Nanti da masuk last trimester, penat la jawabnya :)

Friday, 23 November 2012

MUMMY TO BE NEW IN PICTURE :)

Da lama rasanya aku ta capture any picture.
Lagi3 sejak aku pregnant ni hah.
Tapi, semalam time dinner, bukan main lagi aku snap3 gambar.
Habis semua ada gambar aku ta kira sape pemilik phone or camera :)
Biasela, aku memang suka amek gambar :P

Adore giler dengam gambar ni :) Macam gambar muda mudi jerp :P

Try tengok, aku maintain slim kan even dah 5 bulan usia kandungan :) 

Jom zoom sket, nampak la perut da membucit sket :P

Bakal bapak orang ni bukan main amek gambar :p

Apa yang beza :/

Mummy and baba :)


Chantek kan gambar aku :P 
Btw, lighting dye yang chantek.
Hotel ni best.
Ni picture aku capture time Annual Dinner company aku semalam :)
KSL Resort Hotel.

MUHASABAH DIRI DI HARI JUMAAT

Salam Jumaat dan selamat pagi semua.
Rasenya aku dah lama ta menulis di sini.
Akibat kesibukkan yang melampau, aku terpaksa melupakan dunia blogger sebentar.

Hari berganti hari, minggu berganti minggu, bulan berganti bulan, tahun berganti tahun.
Lebih kurang sebulan lagi, kita akan beranjak ke tahun 2013.
Lebih kurang 2 bulan lagi, aku akan berubah angka umur ke 25 tahun.
Lebih kurang 4 bulan lagi, aku akan bertambah ahli keluarga.

Dalam hidup ni, dah banyak pancaroba yang aku lalui.
Baik, buruk, sedih, gembira semua aku da lalui.
Kadang3, aku akui, aku ta penah lepas dari membuat kesilapan.
Walaupun ego aku ni sangat tinggi, tapi, aku tetap sedar setiap ape kesalahan yang aku telah buat.
Kadang3 aku terasa bodoh, malu terhadap diri sendiri.
Aku ta mampu na hidup dengan baik even umur da mencecah suku abad :(

Aku ta pernah lupa, aku sentiasa ingat.
Mungkin, korang semua boleh na berkata apa3 pada aku, tapi, aku tetap janji, no matter what happen, i will fix the problem.

Aku ta punya sesiapa.
Aku tade tempat mengadu.
Aku tade penasihat.
Aku tade teman baik.
Aku tade sesiapa pun yang boleh aku bercerita.
Apa yang aku inginkan hanyala ketenangan.
Hanya memori kegembiraan yang mengembalikan ketenangan dalam hidup aku ni.

Hanya aku minta.
Manusia ta pernah lari dari melakukan kesilapan.
Sekurang3nya, bagi mereka dan aku peluang untuk memperbaiki segala apa yang telah berlaku.
Beri aku kesempatan untuk membuktikan segalanya.
Berikan aku kesempatan untuk memperbetulkan segalanya.

Kerana kepercayaan, semua boleh musnah.
Kerana perasaan marah, semua boleh musnah.
Semoga aku akan sentiasa tabah dalam mengharungi semua ni.
Semoga apa yang berlaku akan berlalu dengan pantas.

Maafkan aku atas segala yang terjadi.
Segala kesilapan yang pernah aku lakukan.
Segala salah silap yang telah berlaku, aku mohon kalian tolong sedarkan dan bantu aku untuk menyelesaikannya.
Semoga Allah sentiasa bersama dengan aku.


+ Peace +

Monday, 12 November 2012

SURVEY BARANG BABY

Bila tengok perut ni da masuk 19weeks, memang aku teruja yang amat :P
Gaji ni da boleh beli baju ke romper baby sket3.
Nanti aku da ta larat da na berjalan.
Malas dah na ke sana sini.
Semua  na cepat dah nanti.

Sekarang ni, aku da start survey baik online or offline.
Semua sekali aku tengok harga dye dulu.
Kalau brg sama tapi aku dapat lagi murah watpe aku na membazir.
Baju baby pun aku tengok boleh telan air liur.
Bukan main mahal lagi.
Nasib baik la ni anak first :)
Adoiiii anak mummy.

Kalau ada sesiapa kat sini yang boleh bagi website yang best3 sket please share.
Penat da google tapi benda sama je yang keluar :)

Saturday, 10 November 2012

22 WEEKS MORE TO GO :)

Holla, holla.
Actually nak buat entry ni last Wednesday.
Tapi, masa ta mengizinkan :(
Penat sangat balik keje je terus tido, balik pulak lambat.
Tade mase na spent dengan belog buruk aku ni hah.
But, me rasa sangat best3 :)

Kenapa ?? Because, baby dah 18weeks :) Tinggal 22 weeks je anak mummy na tengok dunia :)
Sekarang ni, mummy dah rasa sket3 dah baby kick.
Walaupun dye kick slow motion, rasa la jugak :)
Macam, sayup3 je ni dye tendang.
Huhuhu :)

Haishh, terasa perut makin membesar setiap hari.
Bangun pagi, pagi tade rutin harian yang dibuat selain ukur , lilit perut :P
Hahaha, besh, besh :)
Terasa wanita ini sangat bertuah :D

Oh yeah, since dah mengandung ni, banyak baju yang aku na lelong.
Bag semua aku na buat jualan amal.
Just wait and see masa dan ketika :)

Tunggu next entry yea :DDDDDDDDDDDDDDDD

Sunday, 4 November 2012

HELLO NOVEMBER !

Bluek, bluek, bluek :P
Yeshhhh, dah masuk November dah.
Tinggal lagi lebih kurang 2bulan je na abis tahun.
Pufhhh, banyak betul benda yang belum dikecapi sepanjang tahun ni :)

Baru 3 ari ta online, follower dah bertambah.
Thanks yea awak, awak yang sudi follow, follow saya tu.
Harapnya, follower saya bertambah dengan pantaslah harapnya :P

Nak out kejap, nak check up baby kat clinic swasta.
Then, amek adik balik keje :)
Then, continue story yea.
Rindu nak sharing story dengan blogger.
Nak singgah blog korang pun ta sempat.
Nanti aku sempatkan :)





CHAAAAAAAAAAAAAA ~~~
Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah