Sunday, 28 October 2012

MACAM MANA AKU DI TRIMESTER PERTAMA :)

Hello mommies. 
How are you ? Hopefully korang semua sihat sejahtera yea :D
Okeyhhh, btw, aku ni nak kongsi sket pasal pengalaman aku semasa berada di trimester pertama. 
Masa aku tengah pregnant minggu pertama - minggu ke 12.
Nak share jugak ape yang aku ngidam, apa yang aku suka, apa yang aku ta suka.
Nanti, mana tau korang yang tengah mengandung ni boleh dapat info sket dari aku ni yang da ade pengalaman (macam banyak je pengalaman :P).

1. Suka makan makanan yang manis & minum air yang masam
Aku ni memang suka makan makanan yang manis. Tapi sejak pregnant ni makin melampau plak kesukaan aku kepada manisan. Mane taknya, kalau pegi kedai, mesti cari gula3 dlu sampaikan mak aku bising yang teramat. Dye ckp nanti kena kencing manis baru tau. Dah aku suka na wat cmne :P. Then, aku ta suka dulu minum air iced lemon tea. Tapi sekarang, kat tempat kerja, bukan main enak je lagi aku hentam semua tu kan :)

2. Aku tak suka minum MILO
Dulu, Milo ni aku punya favourite. Tapi sekarang, sumpah aku memang dah ta bole minum dah. Kalau minum sket3 mmg aku bole tapi kalau mcm dulu, maafla, memang ta bole la :P

3. Tak suka suami
Opsss. Maaflah incik suami. Aku ni memang ta bole tengok muka suami aku. Mesty na gado. Padahal tade ape pun, nanti mula lah aku sent msg bukan3 semua. Ntahla, pembawakkan budak. Ntah suami aku tahan ke ta dengan perangai aku ni sebab sampai skrg aku still mcm ni lagi.

4. Cepat emosional
Aku ni skrg ta boleh orang marah sket mesty aku rasa na nanes je ni. Huhu. Ta bole orang tegur pun na touching. Macam hape je.

5. Selekeh
Kalau dulu keluar, mesty aku siap lama punya. Na tempek make up semua kat muka. Tapi sekarang, hambek ko. Memang aku dah ta heran dah. Kadang3 dengan ta mandi da keluar g breakfast kat kedai. Tak ke selekeh tu namanya :P


Kalau korang ade pengalaman lain, jom la share dengan aku. Nan jugak tau apa yang jadi kat mom to be yang lain. Jangan lokek yea na makan sendiri :P

No comments:

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah