Tuesday, 23 October 2012

CHECK UP. BABY DAH 16 WEEKS !!!

Arghhhhh .
Stress, stress, stress.
Macam ni lah situasi yang berlaku kalau pergi KK.

Dush, dush.
Aku punya appointment kol 8pg.
Punya la chantek, aku amek no tu pukul 8.00 tepat yea.
Aku ni jenis orang yang punctual.

Nak tunggu nurse tu panggil no aku di bahagian pendaftaran, dekat setangah jam aku tunggu.
Dah la aku baru balik keje, berlari - lari pegi KK sebab takot orang ramai.
Mampus aku na tetido3 tunggu no aku naik.

Then, lepas tu, like usual pegi buat urine test.
Ni part yang pling saket aty.
Bila aku da letak buku merah aku dalam bakul, tunggu smpai setinggi gunung everest baru nurse bongok tu amek semua buku.
Dah, nama aku kebawah. Org yang baru letak seronoklah, nama kena panggil dlu.
Dekat sejam aku tunggu, air kencing pun mcm na kering kontang tunggu kena panggil.

Lepas buat urine test, kena pegi jumpa doctor. Nasib baik ta lama. Kalau lame, Tuhan je tahu.
Doctor cakap semua okeyh, just darah aku cair, berat aku ta naik. Still 43.5kg lagi. Then, kencing aku ta lawas. Hahaha. Sket je dye bg ubat. Ntah aku mkn ke ta :P

Ya Allah, memang sumpah aku tanak pegi KK. Tapi na buat macam mana, KK check mmg details. Aduh, KK, tolong lah upgrade sket perkhidmatan. Kurangkan bebual, percepatkan service anda. Kesianla kat kami ni :)))))))))))) 

No comments:

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah