Saturday, 19 May 2012

40 HARI SEBELUM HARI BAHAGIA, BF KU TELAH DIGANGGU !!!!!!!!

Selamat malam semua.

Sebenarnya aku nak update blog ni dua hari lepas tapi sebab aku tersangat lah busy, aku tak sempat nak update apa - apa. So, bila aku balik keje ni, aku terus update blog ni sebab aku tanak la korang terlepas story yang terhangat di pasaran ni kan.

Oke, btw, BF KESAYANGAN aku tuh telah diganggu.

The story begin :
Aritu , aku ikut la bf aku g tournament futsal. Dye bagi aku pegang segala macam barang dye termasuk IPhone dan nokia buruk dye tuh. Aku pun buat muka bodoh macam tade apa - apa.

Then, ibu aku datang amek aku jup, we all gerak pegi Taman Daya pegi fitting baju nikah aku. Baju tu dah siap, So aku memang teramat lah excited kan untuk mencuba. Bila dah sampai, owner tu still lom sampai so aku tunggu lah. Sedang aku tunggu, tiba - tiba aku tergerak nak menggodeh henpon buruk BF aku tuh. Aku pun belek - belek.

Tiba - tiba, aku tengok message. Banyak betul nama "EVY ATIKAH". Aku plak teruja nak baca. WTF, pelacur tu panggil BF aku sayang. Grrr, bila baca mesage semua, punyala saket aku punya haty ni.

Then, ini yang aku bagi dekat fb dye :D


Seriously, aku rasa sedeyh yang amat. Korang tengok daisypaith aku kat sebelah tu, tinggal bape hari je aku nak kahwin, tapi aku macam dah ta mampu dah nak lawan semua ni.

Kenapa awak mesty nak ganggu hak saya ? Awak kan chantek, pegilah kacau orang lain. Jangan saya punya. Awak tau tak saya sayangkan BF saya sepenuh jiwa ???


Ya Allah, kau berikanlah aku kekuatan untuk menempuhi segala dugaan yang kau berikan kepada ku ini. Semoga aku akan sentiasa tabah dan sabar dalam menempuhi segala dugaan yang kau turunkan. Semoga aku menjadi salah seorang umatmu yang bertaqwa kepadamu. AMIN ~~~


Tuesday, 15 May 2012

ITS NEW !!!!

Hello semua.

Saya ingin menjual beberapa helai pakaian yang masih ada dalam simpanan saya.
Ini masih baru oke.

Kalau anda berminat, sila email kepada saya yea.
miss.shahreena@ymail.com
Beserta details anda 
Nama :
Alamat :
No Phone :
Code Barang :


Code : #1
Price : RM57
Colour : MAROON,SAND CASTLE,BLUE
Material : HIGH QUALITY SATIN
FREE SIZE
LENGTH:30 INCH
WIDTH:25 INCH
SLEEVE:22.5 INCH
SHOULDER:16 INCH
Code : #2
Price : RM47
Colour : DEEP PINK
Material : CHIFFON
FREE SIZE
SHOULDER:15.5 INCH
SLEEVE:22.5
LENGTH:24 INCH
WIDTH:19.5 INCH

Code : #3
Price : RM47
Colour : SOFT BLUE
Material : CHIFFON
FREE SIZE
SHOULDER:15.5 INCH
SLEEVE:22.5
LENGTH:24 INCH
WIDTH:19.5 INCH

Code : #4
Price : RM69
Colour : NUDE
Material : CHIFFON WITH FULL LINING
FREE SIZE
WAIST:26-34 INCH
LENGTH:41 INCH
WIDTH:UNTIL 46 INCH

Code : #5
Price : RM69
Colour : MUSTARD
Material : CHIFFON WITH FULL LINING
FREE SIZE
WAIST:26-34 INCH
LENGTH:41 INCH
WIDTH:UNTIL 46 INCH

Code : #4
Price : RM69
Colour : PURPLE
Material : CHIFFON WITH FULL LINING
FREE SIZE
WAIST:26-34 INCH
LENGTH:41 INCH
WIDTH:UNTIL 46 INCH

Nak bersihkan bilik :DDDDDDDDD

GEDIK KAH AKU

Selamat pagi.

Try korang tengok tajuk kat atas tuh.
Kenapa aku tulis begitu ?
Sebab, sila tengok kat bawah ni.



Aku memang tak kenal sapa kau.
Mulot ko, tu ko punya pasal lah nak cakap aku apa pun.
Tapi, ko dah masuk kawasan aku.

Aku tahu, ko jeles dekat aku sebab belog aku chantek kan ?
Ko jeles kat aku sebab aku nak kahwin kan ?
Ke memang tade orang nak ko ?
Kalau gentle, ko tulis lah nama ko sendiri bhai.
Memang ko ni STALKER JAHANAM

Haishh. Ko memang menambah pahala aku je pagi3 ni.

Dahlah, banyak keje nak buat.



Buybye :)))))))))

Saturday, 12 May 2012

POS KAD KAHWIN

Hello all.
Hehehe.

Aku sangat gumbira. Mengapa ???
Sebab, follower dah nak mencecah 500 orang.
Cukop 500 orang, aku buat contest okeyhhh :DDDDDD

Oke, skarang ni, aku tengah menyibukkan diri nak pos kad kahwin.
Ada sesiapa yang berminat nak kad kahwin aku ke ?
Mana tau kalau hobby korang memang mengumpul kad kahwin.

Meyh, korang usha rupa bentuk kad aku ni.
Aku dah penah keluarkan dalam entry yang lepas. KLIK SINI

Btw, orang yang duduk di JOHOR BAHRU SAHAJA yea yang korang boleh datang.
Sebab majlis aku di JOHOR :)

Tapi, kalau korang memang saje - saje nak buat koleksi, aku pos jugak.
So, siapa yang berminat, tinggalkan comment yea.
Korang bagi alamat korang.
Nanti aku pos.

Bubye :D

Wednesday, 9 May 2012

#8 [WEDDING] : TEMUDUGA UNTUK MEMOHON KEBENARAN BERNIKAH

Hello semua.

Arini aku pergi hantar borang permohonan untuk bernikah dekat Pusat Islam Johor Bahru. 
Begini ceritanya.

Aku pun pegi dengan bakal suami aku si Fitri tuh.
Sebab memang kami kena pegi sama - sama sebab kami duk satu daerah.
So, aku memang dah *confident* yang teramat nak pegi temuduga.

Tapi, bila aku tekan button machine kuar nombor tu, tiba hati aku jadi dupdap je.
HAHAHAHA.
Memang sumpah aku nebes korang tau tak.
So, bila nombor aku kena panggil makin berdupdap jantung ni.

So, untuk dipendekkan cerita, aku duduk la depan si penemuduga ni.
Perempuan yea.
So, ini yang dye tanye.



Temuduga : Awak berdua ni sekolah agama sampai darjah berapa ?
Puteri & Fitri : Sampai darjah khas
Temuduga : Oke, Muhammad Noor (nama bakal suami), bace doa qunut
Fitri : Pergh, hahaha. kalau toreh muka tade darah okeyhhh.
Temuduga : Rukun Nikah ada berapa ? Sebutkan satu persatu.
Fitri : Jawab dengan confident yea.

Then, aku pula kena tanya :)

Temuduga : Nur Shahreena, baca doa hadas besar.
Aku : Saya biase baca bahasa Melayu. Aku pun sebut lah.
Temuduga : Rukun Islam ada berapa ?
Aku : Senang je soalan. Aku pun jawap lah.
Temuduga : bagi 2 tanggungjawap isteri
Aku : bagi 4 okeyhhhh. HAHAHA

psst; aku dah bagi soalan bocor untuk mereka yang nak pegi temuduga tu. Sila hafal. jangan failed !!! malu makkkkk :D
So, lepas tu kena bayar RM25 untuk dapatkan sijil kebenaran bernikah.

Sekejap je proses. Sebab orang tade tadi. Kalau ramai, mesti lambat jugak habis :(

So, akhirnya, kami da dapat sijil tuh, dan kami dah boleh bernikah :DDDDDDD


OFFICIALLY SOLEMNIZATION DATE : 
29th JUNE 2012 / 9.00 PM



STAY TUNEDDDDDDDD

Monday, 7 May 2012

#7 [WEDDING] : PELAMIN

Selamat pagi semua.
Huhu. Kat sini hujan lebat giler. 
Kat tempat korang hujan ke tak ekh ?
Sib baik la arini aku cuti. If tak, memang malas mak nak bangun :)
Congrate untuk kawan - kawan aku yang dah kahwin.

Kat tempat keje aku ada sorang makcik ni nak kahwin.
Aku nak pegi tapiiii, maikhhh tempatnya memang jauh bah :D
Aku datang belah lelaki lah yea.

Btw, arini aku nak update pasal pelamin.
Aku punya tema purple.
So, aku nak pelamin aku color purple then baju aku color grey.

Korang rasa oke ke tak ekh :DDDDDDDD

Aku suka bola - bola yang atas tu je actually. 
Aku nanti nak suruh mak andam aku tu letak bola - bola tu :D

Pelamin ni simple. Apa yang aku suka ?
Suka kan part macam pelamin tu ade bumbung depan tuh, 
Dengan design yang atas tuh je :D

Terasa seperti di Korea je :)
Bunga dye memang chantek.

Ni simple sangat.
Sesuai sangat kalau aku nak buat pelamin nikah.

Tapi apapun, aku percaya dengan hasil kerja mak andam aku @ makcik aku sendiri.
Nanti aku update beliau punya koleksi yang memang superbbbbbbb :D

Sunday, 6 May 2012

#6 [WEDDING] : VEIL & HIJAB PENGANTIN

Selamat tengah hari semua.

Hey, korang apa khabar ? Hopefully semua sihat sejahtera.
Aduhh, kat sini hujan lebat giler. Memang sedap nak membuta.
Tapi, aku plak terasa best kalau update blog.
Huhu, actually aku menunggu masa nak pegi kerja ni.
So, tanpa membuat apa - apa better aku update la apa yang aku rase patut :))))))

Pejam celik , pejam celik tinggal 54 hari je lagi untuk aku di akad nikahkah dengan buah haty.
Yawwwww, actually aku dah rase berdebar - debar yang teramat sangat ni :))))
Tuhan je tahu gelora di hati macam mana :D

Dalam tengah gelabah - gelabah ni, aku rase ade certain item yang aku rasa macam belum complete lagi untuk majlis aku nanti.
Salah satunya ialah viel pengantin.
Kusut, kusut memang kusut sebab aku rase tudung and veil ni memang perkara utama la.
Sebab, aku as a pengantin perempuan memang nak nampak chantek , menarik sampai orang tertarikkkk.
HAHAHAHA.

Aku da menggugel la. Dan ini hasilnya :




Actually banyak lagi gambar yang menarik. 
Tapi takkanlah aku nak masukkan semuanya dalam ni.
Betul tak ?????

So, kalau korang ada suggestion mane - mane online shop yang ade provide service ni, bgtahu la dekat aku yea.
Aku memang tengah mencari sangat ni.

Kadangkala aku terasa nak jadi gorgeous macam orang lain jugak kan
tahniah untuk scha and awal yang telah menjadi pasangan suami isteri Jumaat lepas. Semoga mereka berkekalan hingga ke anak cucu. AMIN ~~~~~~~

Thursday, 3 May 2012

BEN ASHAARI : MAY 2012


Hello everybody. 

Hari ni aku memang bersemangat sangat nak buat entry pasal BEN ASHAARI sebab aku nak jadi one of the blogger yang ade dalam listing beliau. Mengapa ? Sebab aku memang suka dekat abang Ben ni. Nasib baek la abg Ben ni dah kahwin. If tak aku memang usha - usha dah dye ni. Tau ke ta ??? Dah jadi pun bapak orang abang Ben ni.

Kenapa aku nak korang jangan pernah missed and follow blog abang Ben ? Sebab, blog dye memang best. Aku suka gaya penulisan dye semua. Oh, maybe korang semua tatau yang blog abang Ben dah menang banyak ANUGERAH. Mengalahkan artis tau ta.

So, jom kita VOTE Abang Ben. :)) KLIK - KLIK

Tuesday, 1 May 2012

#5 [WEDDING] :JOM DAFTAR NIKAH

Selamat malam semua. 
Hehehe, sedar tak sedar dah masuk bulan baru dah.
Cepat sungguh masa berlalu.

Rasenya masih belum terlambat lagi untuk aku ucap "SELAMAT HARI PEKERJA" untuk pekerja - pekerja di Malaysia.

PM pun dah umum tangga gaji minimum untuk pekerja swasta. So, lepas ni you all boleh lah pegi tuntut dengan bos - bos korang yang kedekut nak naikkan gaji tu okeyhhhhhhhhh.

Berbalik pasal crita hari "besar" aku ni, rasanya tinggal lagi 2bulan kan. Lagi 60 hari. So, macam - macam benda yang aku masih belum sempat prepare. 

baru lah aku nak terkedek - kedek isi borang nikah. Esok baru nak pergi interview HIV dengan pengamal perubatan (aku copy paste ape yang ade dlm borang nikah). Nasib baik la boss aku yang chumel tu bagi aku cuti pada weekday so banyak benda yang aku boleh settlekan.


Cher tengok, aku dah ready nak mohon daftar nikah ni. HAHAHA.

Aku bukan excited cuma malas nak kelam kabut buat benda penting ni. Betul tak ape aku cakap. 
Kita sibuk - sibuk prepare benda lain, tapi benda ni kita boleh lupa pulak nak selesaikan. Kang sampai masa terlupa terus, haru biru hidup.

Next week manager tempat aku kahwin, then next month aku pulak. Setiap bulan ada je majlis. Aku doakan korang bahagia sampai ke anak cucu. Jangan gaduh - gaduh yea :DDDDDDD
incik fitri je yang belum siap isi borang, keje, keje, keje.
Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah