Thursday, 5 January 2012

HATI - HATI DENGAN ENGLISH SONG

Selamat malam semua. 

Aku baru je terbangun dari tidur yang amat nyenyak sekali. Rase badan ni dah okeyh sedikit. Tadi punyalah ngantok mata sampaikan aku tertidur bersama baju kerja. Gler selekeh aku ni kan??

Okeyhh, today aku nak share dengan uolsss pasal English Song. Memang best kan nyanyi lagu - lagu English ni??? Bait - bait lagu dye memang best sampaikan budak kecik pun tau nyanyi and hafal.

But, aku nak mintak semua sekali berhati - hati bila nyanyi lagu English ni. Sebab kadang - kadang lagu ni membawa makna yang boleh mensyirikkan kita sebagai umat Islam.

Korang semua mesti syok sangat dengar lagu It Will Rain by Bruno Mars???
Please tengok and dapatkan erti lyrics yang diboldkan itu :)

There's no religion that could save
me (tiada agama yang boleh
selamatkan aku),
No matter how long my knees are
on the floor (tak kira berapa lama
melutut di lantai)

So, beware yea semua. Janganlah terlalu khusyuk sehingga boleh memesongkan akidah kita semua.
Lepas ni layan lagu Melayu jelah. Takpelah melewe - lewe jiwang je asalkan maksudnya kita tahu dan kita paham :)))


No comments:

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah