Friday, 23 December 2011

OH GALAXY NOTE PLEASE COME TO MAMA !!!!!


Hey, hey, hey !!!!!
Selamat tengahari semua. Today aku nak review pasal Galaxy Note yang tengah hote and spicy kat dunia ni sekarang. Sampaikan aku rase aku pun tergoda sekali dengan keindahan dan kecantikkan semulajadi smartphone ni. 

Mesti korang semua teruja jugak nak tahu kan ape yang best sangat pasal Galaxy Note ni sampaikan orang semua bercerita pasal benda alah ni. Sekarang ni, IPhone pun dah tak market. Tapi Samsung plak yang mendadak naik (terasa bangga sebab diri ini tengah pakai Samsung Galaxy). Jom kita usha smartphone terbaru dari Samsung ni :)

Tadaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!! Ni lah Galaxy Note yang aku dok sebut - sebut kat atas tu. Best x ? Color dye pun dah menarik perhatian aku ni :P Terasa makin bersemangat untuk memiliki hp ni plak. Jom kita tgk apa yang best sangat benda ni :)


Network
HSPA+ up to 21Mbps 850/900/1900/2100
4G LTE
EDGE/GPRS 850/900/1800/1900
※ Network differs by country
Processor
1.4GHz Dual Core Processor
Display
5.3” WXGA (1280 x 800) screen*
HD Super AMOLED

Video
1080p Full HD video recording & playback
Recording: 1080p@24~30fps/
Playback: 1080p@30fps
Codec: MPEG4/ H.263/ H.264/ DivX, WMV, VC-1
Audio
Codec : MP3, AAC, AMR, WMA, WAV, FLAC, OGG
Music Player with SoundAlive
3.5mm Ear Jack, Stereo FM Radio with RDS
Multi Input
Full touch
+ S Pen (Advanced smart pen)

Size
146.85 x 82.95 x 9.65 mm, 178g

Platform
Android™ 2.3(Gingerbread)

Camera
Main(Rear) : 8 MP with LED Flash / Front : 2 MP
Action Shot, Beauty, Panorama Shot, Smile Shot

Connectivity
Bluetooth® technology v 3.0 + HS
USB 2.0 HOST
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct

Sensor
Accelerometer, Digital compass, Proximity,
Barometer,Light

Memory
16GB Internal memory
+ microSD (up to 32GB)

Battery
Standard battery, Li-on 2,500 mAh

Value-added Features
Samsung Touchwiz/ Samsung Live Panel UX
S Memo/ S Planner/ S Choice (Apps for GALAXY Note)
Samsung Apps
Samsung kies 2.0/ Samsung kies air

Social Hub, Readers Hub, Music Hub

Google™ Mobile Services : Gmail™, Google Talk™,
Google Search™, YouTube™, Android™ Market,
Google Maps™ with Google Places™ and Google- Latitude™

A-GPS, Glonass


Haaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!! Korang semua terpengaruh tak dengan Galaxy Note ni ? Ape lagi, jom beli jom. Dapatkan yang original okeyhhhhh. Oh lupa plak nak bagitahu price dia. Okeyh, korang boleh dapatkan dengan harga RM2299 okeyh. Meyh saya ulang lagi sekali RM2299

Btw, sesiapa yang rasa tak mampu nak beli secara cash, and korang nak buat Installment, meyh korang INBOX aku kat FB yea. Insyaallah aku akan membantu. Btw, ada lagi banyak jenis handphone yang korang suka macam IPhone 4s and Blackberry. Just bagitahu je nak model ape. If korang tak cukup budget tapi nak bayar bulan - bulan, Insyaallah aku boleh tolong tapi ada terms and conditions yang kena patuh and ikut la yea tuan-tuan and puan-puan sekalian. Maklumlah barang beribu mana boleh nak dapat cari duit sekelip mata.

psst, Incik Buah Haty pun tengah sibuk-sibuk nak usha line Glaxy Note. Ada peluang ni nak mintak belanja. Lalalalaalalala :"DDDDDDDDDDDDDDD

No comments:

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah