Tuesday, 20 December 2011

KENAPA SAYA SAYANG AWAK

THE REASON I'M LOVING YOU SYGGGGGGG 

Semua orang tanya aku dengan soalan yang sama "kenapa ko syg kt Fit??". Tak pun, "apa yang ada kat Fit sampai ko suka kat dye ???". Kira memang aku ni dah biase kena dengar soalan peberet ni dari membe-membe aku, baik manager or crew aku sendiri :)))))

So, meyh aku bagitahu kat korang kenapa aku syg sgtttttt kat mamat ni. So, nanti jangan bagi aku soalan yang sama lagi tau. Soalan laen boleh kot :DDDDDDDDDDDD

First. Ucuk buat baby selesa dengan ucuk. Ucuk tak pernah tinggikan suara dengan baby. Bila baby marah, ucuk try nak senyapkan baby. Ucuk tau macam mana nak tenangkan baby. Ucuk tau kelemahan baby. Ucuk tak pernah nak marah-marah baby. Bila ucuk nak marah, meti ucuk akan ucapkan perkataan "request" kat baby :))))
psst; sape cakap anak sulung tak sesuai bersama?? Fit dengan aku anak sulung. Tapi bila aku jadi api, dye akan jadi air. So, kat situ dye tau mcm mane nak handle aku and hubungan kami. Sila tolak presepsi yang anak sulung macam api bertemu api. Salah yea :)


Second. Kita ade chemistry. Slalu dah suprise ucuk untuk baby tak menjadi. HAHAHAHA. Sebab baby tau je kat kepala ape yang ucuk nak buat. Ape yang ucuk tengah buat. Sebab tuh, if ucuk nak bg suprise kan baby, Ucuk kena bagi on the spot. Ucuk tak boleh nak tangguh - tangguh. Kadang - kadang apa yang ucuk pikir sama dengan apa yang baby pikir. Then, apa yang ucuk plan sama dengan apa yang baby plan. That's why aku memang sygggggg sangat kat kawww mucukkkkkkkk :DDDD
psst, ucuk saia ni seorang yang romantik. Sehari, ntah berapa kali dia cakap syg kat saia. Risau sangat princess dye ni kena culik dengan orang. Sayang, thanks for your love.

Third. Fit sanggup buat apa je untuk aku. Dia sanggup bersusah payah untuk aku. Bangun 2, 3, 4 pagi semata - mata nak amek aku balek keje. Kadang - kadang sampai basah kuyup dye amek aku balik keje. Dye memang lelaki yang sangat baik. Dye sentiasa cuba untuk bahagiakan aku even dye tau benda tu susah sangat nak buat. Kadang - kadang aku rasa tak sampai hati nak merajok sebab pikirkan tentang kebaikan dye.
psst, napelah ucuk baik sangat nan baby. Kadang - kadang baby rase macam naik malu dengan ucuk. Ucuk memang terlalu baik dengan baby. Ucuk ni anugerah Allah yang paling hebat yang baby penah dapat. Baby hargai ape yang ucuk dah buat untuk baby setakat kita berkawan ni.

Forth. Sebab dia adalah lelaki berbintang CANCER :)))))
Penuh dengan elemen sensitif
Sentiasa berubah mood dan emosi
Jarang merebut apa yang diingini tetapi menunggu masa dan peluang yg sesuai. Bila dah dapat memang takkan lepas punye.
Tak boleh terima rejection dan sentiasa fikir apa yg orang lain pikir pasal dia.
Sangat kreatif dan imaginatif.
Boleh jadi kelakar, kemudian senyap dan terus bersedih.
Rumah umpama sarang yang selamat baginya apabila bersedih dan kecewa.
Duit umpama faktor keselamatan.
Orangnya jimat tetapi bukan kedekut.
Perempuan yang sukakan cabaran, lelaki Cancer adalah pilihan anda!
Kekalahan takde dalam kamus hidup.
Sangat mudah untuk wanita jatuh cinta dengan lelaki Cancer kerana mereka bersikap menghormati dan gentleman.
Bersikap pelindung kepada pasangan.
Tidak ramai wanita yang berjaya memenangi hati lelaki Cancer.
Lelaki penakluk. Jika bersamanya jangan cakap pasal lelaki lain pasal dia akan rasa sangsi dan tidak selesa serta kurang yakin dengan dirinya.
Selalu terfikir tentang pasangan.
Seorang lelaki yang pemalu tetapi konsisten dalam perhubungan.
Lelaki Cancer suka wanita yang melindungi, ceria,cergas, yakin dan dalam masa sama beretika dan bersesuaian dengan suasana.
Untuk perhubungan pada peringkat permulaan, akan dipenuhi dengan detik-detik manis tetapi itu semua tidak akan kekal lama! Jadi kepada wanita, jangan biarkan peluang tu wujud dgn menjadikan diri anda sentiasa hebat. Selalulah menjadi pendorong dan sekali sekala berikan pujian.
Tidak seperti zodiak lain, jika sang Cancer naik angin, maka lebih baik pasangan beredar. Berilah masa untuk dirinya sendiri menenangkan keadaan. Namun memberikan sentuhan pada bahu dan sedikit ekspresi muka sudah memadai.
Lelaki Cancer akan terarah keibunya! Jadi kepada pasangan, jadilah juga kegemaran ibunya!

Last. Sebab dya adelah Muhd Noor Fitri Tumiran. Dye adalah diri sebenar dia. Baby memang chenta mati dengan ucuk. Ucuk buah hati pengarang jantung baby. Ucuk hak baby sampai bila - bila. Kadang - kadang baby takut akan kehilangan ucuk tapi baby tau, i can put my trust on you aite ?? . Baby tau ucuk takkan penah curang dengan baby. Tapi baby selalu cakap dekat ucuk, bila ucuk ada pilihan yang lebih baik, baby redha ucuk pergi kat dia sebab kebahagiaan ucuk, kebahagiaan jugak bagi baby. Derita ucuk, derita jugak bagi baby. Thanks sebab ucuk sanggup terima baby seadanya. Baby tau, ucuk lelaki yang terlalu baik uncuk baby.

psst, selalu aku tanya Fit, cmne syg ucuk kt baby ? Nnt dye jawap,
**cuba kira bintang kat langit, macam tu banyak sayang ucuk kat baby**
**cuba kira bape banyak ikan dkt lautan dunia ni, mcm tu syg ucuk kat baby**

psst; picture ni diambil dari TAB dye. Chumel kan saia di sana :))


No comments:

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah