Thursday, 29 December 2011

ENDED OF 2011


Hello pembaca. Today aku nak story pasal 2011. Maybe its too fast untuk aku say "Goodbye" because there left another 3 days lagi untuk 2011 ni bernafas. But, i'm bit busy within this week, paham - paham je lah hujung tahun so memang banyak keje nak buat. So, aku update cepat sedikit for 2011 COMPILATION STORY sebab takut tak sempat nak update status ni before year ended. Since aku cuti till tomorrow, so, aku ada much time to write this entry :)

Ada duka and gembira yang berlaku sepanjang tahun 2011. So, aku akan tulis by month. Aku bukan nak mengingat kembali, just nak share apa perkara yang menggembirakan aku dan perkara yang menyakitkan aku. Benda ni aku harap boleh menjadi iktibar untuk diri sendiri terutamanya untuk menghadapi tahun 2012.

January
That's the month when i was born. So, please remembered yea. So, every 30th January, u all kena bagi aku present. Yang besar dan gempak yea. But, setiap kali January menjelma, mesti umur aku pun bertambah. So, another a month, i'm turn to 24th :)

February
Maybe ini perkara yang menggembirakan bagi pasangan - pasangan yang bercinta i guess. I'm getting engaged with my ex fiance. 20th February 2011. Yes, maybe time ni aku rasa sangat gembira maybe. Yelah, boleh kata, majlis pertunangan aku sangat vogue. Color pink tema dye which is my favourite color.

March
My IPhone 3G'S was broken !!! Damn. Sampai sekarang phone tuh ada kat bilik aku. Sedih giler. Yelah, masa aku beli hp tu, aku pujuk bapak aku sehabis mungkin supaya dia belikan. But, someone dah rosakkan. macam harammm. Sampai sekarang tak reti nak ganti. Macam cipan jerp.

May
Aku berhenti kerja dari Tesco. Sebab aku tak suka dengan management team they all. Politician are too much there. That's why, budak - budak kat sane berkira keje dengan kau.

August
I've got my new phone which is Galaxy S. Again, another big thanks to my daddy sebab belikan this phone for me which is i'm still using the phone until now.
I'm joining my new company. Serious, i'm happy for working here and sangat - sangat selesa bekerja di sini. 
Lupa nak added, 2nd year aku tak beraya dengan family because off i've to work on Hari Raya. Hopefully next year aku boleh lah aku beraya dengan family pulak.

September
I've been broke up with my ex fiance. Maybe kita takda jodoh. Lagipun memang lepas tunang we all dah selalu gaduh and tak pernah berbaik. So, perpisahan adalah yang terbaik bagi kami. Alhamdullilah kami berpisah dengan cara baik tanpa sebarang sengketa.


November
Hah. Bulan ni memang sangat menarik + menggembirakan aku sangat - sangat. Aku declare jadi gurlfee Mr.Fitri. Maybe ada hikmah disebalik aku putus tunang. Maybe aku jumpe lelaki yang lebih baik sekarang ni (memang his too kind for me). Dia proposed aku on 20th November 2011. Tepat 00.00 yea. Terkejut saya bila ada orang proposed saya pagi - pagi buta. Tidur pun sambil senyum - senyum.

December
Bulan ni masih berjalan dengan lancar. Aku gembira dengan hidup yang aku lalui sekarang selepas aku melalui masa - masa sukar sepanjang tahun 2011. Hopefully, masa - masa senang ni akan berlanjutan sehingga tahun depan dan bersambung hingga ke akhir hayat. 

Just to wish all happy new year. Jadikan semua perkara yang berlaku sepanjang tahun 2011 sebagai pengajaran, peringatan untuk kita menghadapi hari yang mendatang supaya perkara yang buruk tidak berlaku kembali di masa akan datang.

Tengah berpikir azam tahun baru untuk tahun 2012. Haishhhh, whilst macam dah penuh je ni. Hopefully dapat tunaikan azam tahun depan dengan jayanya :))))). AMIN




No comments:

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah