Saturday, 24 December 2011

AKU TELAH DITINGGALKAN

Hey, hey blogger - blogger dan pembaca sekalian :)))

Mesti korang tertanya - tanya sape yang tinggalkan aku kan ? Wawawawawawa .... Yessssssss aku telah ditinggalkan but who ??? Family aku semua pegi vacation. So, aku telah ditinggalkan dirumah sendirian sebab aku sorang je keje. Tapi nasib baek la makcik aku yang sangat baik hati sudi menemani aku di rumah ni. 

Alah, aku da biase da kena tinggal. Komitmen terhadap kerjaya. Aicehhhh ayat tak boleh blah. Hahahaha. Haishhhh, macam tak seronok kan if aku je tak pergi vacation. So, aku pun dah plan untuk pergi vacation next month.

Still tengah usha - usha place yang best. Aku rasa macam nak pergi Melaka sebab dekat dan aku tau tempat dye sket. But aku rasa pergi Genting Highland pun okeyh gak. Haishhh. But now, terasa nak pegi Bali lah pulak. Macam - macam tempat yang aku terasa nak pergi sekarang ni.

Tapi setelah berbincang dengan encik buah haty, so kita akan ke Genting Highland yea :)) Of course aku dah survey place dye dahulu before aku pergi. Meyh, aku share gambar je nan korang sebab aku tau korang mesti nak ikot jugak tapi sorry, tempat dah takda. HAHAHAHAHA

First : Accommodation
Ni mesti jadi first thing yang korang akan amek tahu dulu before nak pergi bercuti kan ? So, kat genting ni memang dah tersedia hotel yang korang boleh book untuk korang menginap nanti. Takkan lah korang nak tidur dekat celah - celah semak plak kan ? So, lain hotel lain lah rate yea kawan - kawan. Korang boleh CLICK SINI untuk view rate hotel dekat genting nie. Macam - macam ada. Dari murah ke mahal. Lagi best, boleh terus book online tau. So, korang boleh lah avoid dari takda hotel plak tiba - tiba nanti.

Second : Theme Park
Lepas dah jumpa hotel, mesti korang teruja nak main kat theme park dye kan ? See, ade macam - macam yang korang boleh buat kat sana. Ade indoor games, outdoor games and water park. Best giler. Mesti korang semua tak habis main kat semua tempat - tempat ni kan ???? Tapi aku teruja nak main outdoor je. Yang lain - lain aku tutup mata tapi if boleh aku nak rasa semua sekali. So, korang boleh survey dulu harga ticket them park ni. Korang boleh pilih nak main outdoor je ke or indoor je ke or korang nak main dua - dua sekali pun boleh. Terpulang. Sebab they all dah sediakan in package dah harga - harga theme park ni. Click sini untuk view TICKET PRICE AND PACKAGES.

Third : Shopping
Okeyhhh, ni last things bagi gurls yang we all memang takkan penah miss which is shopping. So, macam - macam kan korang nampak kat gambar tuh ? Dahlah boleh main kat theme park then boleh shopping plak lepak tu. Best tak ? Best kan ? 

So, apa yang korang tunggu lagi ? Jom plan korang punya percutian dekat Genting Highland ni. Make sure modal semua cukup yea. Jangan dah sampai tak cukup plak duit nak membayar. Lalalalala. Dah kena duduk dekat tepi jalan je nanti :P

psst; tengah merancang percutian bersama buah hati. Korang nak join ke ??? Meyh PM aku kat FB yea. Aku tgh berbaik hati nak mengajak korang semua pergi bercuti sama - sama ni. 
Mood **tak sabar**

No comments:

Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah