Friday, 30 December 2011

KORANG NAK DAPAT EARNINGS DENGAN CHURP CHURP ?????

Hello babe, uolsssssssss nak dapat duit free tak ? Meyh aku tolong ajarkan.

Just CLICK SINI then, korang akan dapat earnings yea. 
Then, nak beli IPhone 4S murah tak? Jom korang pegi page ini pulak : NAK IPHONE 4S MURAH :)
Lastly, sape yang terasa nak IPAD 2 free, meyh korang click IPAD 2 FREE then korang akan tau cara - cara.
Cara paling mudah, korang click je picture yang ada kat atas nun. HAHAHAHA

Ini sticky post. So just scroll down untuk baca post yang terdahulu dan baru. TQ


Thursday, 29 December 2011

GA : END YEAR MEGA GIVEAWAY

Oit, oit kalian semua, aku nak ajak korang join GA ni. Memang berbaloi giler kalau uolssss semua join sebab hadiah dia memang sangat - sangat lah menarik.

Aku tengah blogwalking so macam interested nak join because of the present. So, aku dengan rela hati menjoinkan diri untuk GA ini :))))))

Ni first GA yang aku join, hopefully aku menang lah kan 1 daripada 40 hadiah yang ditawarkan ???
Agagagagaga. Korang semua nak join ??? Click je lah button banner kat bawah ni yea :PPPP



2X contact lense and case bagi SEPULUH pemenang dari >SINI<
5X baucer RM 15 , 5X baucer RM10 , 5X baucer RM5 dari >SINI<
3 hermes purse dari >SINI<
 NABILA MARS beliau sponsor 5X header
 MALIIHAH MADZELAN beliau sponsor 1X header
AINA HANANI header glitters 2X dan edit classic template 1X
Dan ANYS sendiri sponsor tiga doodles :)

 TOTAL UP , semua ada 40 pemenang :)


So, jom lah meramaikan diri untuk join GA ni, mana tau rezeki korang nak menang hadiah - hadiah yang disebutkan di atas ini kan. Banyak tu ade 40, so probability untuk menang amatlah besar sekali.
Baru je na join first GA ni. Aku ni selalu good luck. Hopefully blog aku ni tersenarai lah dalam one of the winner. Jangan jeles yea nanti if aku menang. Aku dah ajak korang join sekali kan :))


**1 : REWARDS FOR ME ; BAG

Hello peepsssss. Yay, Tadi aku ikot ibu and adik-adik aku pegi beli bag sekolah. Then, aku pun usha - usha lah jugak kat sane. Mane tau ade yang berkenan kat hati.

Pusing - pusing tengok depan sampai ke belakang, aku teteiba terpandang satu bag ni. Sumpah memang chantek. Aku cakap dengan adik aku suruh beli yang itu. Tapi bag tu macam tak sesuai untuk dibawa ke sekolah. Aku tunjuk kat ibu aku, ibu pun cakap chantek.

So, aku pun terasa hendak membeli jugak. Macam lah aku ni nak pegi sekolah jugak. So, aku pun suruh akak tu turunkan semua color bag yang ada. Lastly, ini lah yang aku pilih.


Tadaaaaaaaaaaa . Chantek tak bag terbaru aku ni. Hahaha. Chantek kan color bag ni ??? Aku suka tengok pattern dia, simple gler. So, aku rasa macam best sangat if dapat pakai. Lagipun bag ni boleh pakai dua cara. Boleh jadi bag sandang and bag tepi. Tu pun dah buat aku rasa nak beli tadi. Lagipun harga takdelah mahal sangat. Sangat berbaloi dengan bag yang design macam ni. 

Ni saje - saje je aku beli nak bawak pegi keje ke, time aku jadi macam boyish sket ke boleh la pakai bag ni. Tapi bag untuk jumpa mak mentua, aku belum sempat survey lagi. Tu, aku rasa nak ajak Fit masuk Singapore usha kat sane je nanti sebab lagi banyak choice. Johor Outlet Premium plak jual barang yang dah expired, so better aku pegi Singapore. Puas jugak hati aku nak perabis duit kat sana.
Tengah mengumpul duit nak beli bag COACH or LV ni. Hopefully termasuk dalam whilst aku untuk next year. Go Ryna Go !!!


ENDED OF 2011


Hello pembaca. Today aku nak story pasal 2011. Maybe its too fast untuk aku say "Goodbye" because there left another 3 days lagi untuk 2011 ni bernafas. But, i'm bit busy within this week, paham - paham je lah hujung tahun so memang banyak keje nak buat. So, aku update cepat sedikit for 2011 COMPILATION STORY sebab takut tak sempat nak update status ni before year ended. Since aku cuti till tomorrow, so, aku ada much time to write this entry :)

Ada duka and gembira yang berlaku sepanjang tahun 2011. So, aku akan tulis by month. Aku bukan nak mengingat kembali, just nak share apa perkara yang menggembirakan aku dan perkara yang menyakitkan aku. Benda ni aku harap boleh menjadi iktibar untuk diri sendiri terutamanya untuk menghadapi tahun 2012.

January
That's the month when i was born. So, please remembered yea. So, every 30th January, u all kena bagi aku present. Yang besar dan gempak yea. But, setiap kali January menjelma, mesti umur aku pun bertambah. So, another a month, i'm turn to 24th :)

February
Maybe ini perkara yang menggembirakan bagi pasangan - pasangan yang bercinta i guess. I'm getting engaged with my ex fiance. 20th February 2011. Yes, maybe time ni aku rasa sangat gembira maybe. Yelah, boleh kata, majlis pertunangan aku sangat vogue. Color pink tema dye which is my favourite color.

March
My IPhone 3G'S was broken !!! Damn. Sampai sekarang phone tuh ada kat bilik aku. Sedih giler. Yelah, masa aku beli hp tu, aku pujuk bapak aku sehabis mungkin supaya dia belikan. But, someone dah rosakkan. macam harammm. Sampai sekarang tak reti nak ganti. Macam cipan jerp.

May
Aku berhenti kerja dari Tesco. Sebab aku tak suka dengan management team they all. Politician are too much there. That's why, budak - budak kat sane berkira keje dengan kau.

August
I've got my new phone which is Galaxy S. Again, another big thanks to my daddy sebab belikan this phone for me which is i'm still using the phone until now.
I'm joining my new company. Serious, i'm happy for working here and sangat - sangat selesa bekerja di sini. 
Lupa nak added, 2nd year aku tak beraya dengan family because off i've to work on Hari Raya. Hopefully next year aku boleh lah aku beraya dengan family pulak.

September
I've been broke up with my ex fiance. Maybe kita takda jodoh. Lagipun memang lepas tunang we all dah selalu gaduh and tak pernah berbaik. So, perpisahan adalah yang terbaik bagi kami. Alhamdullilah kami berpisah dengan cara baik tanpa sebarang sengketa.


November
Hah. Bulan ni memang sangat menarik + menggembirakan aku sangat - sangat. Aku declare jadi gurlfee Mr.Fitri. Maybe ada hikmah disebalik aku putus tunang. Maybe aku jumpe lelaki yang lebih baik sekarang ni (memang his too kind for me). Dia proposed aku on 20th November 2011. Tepat 00.00 yea. Terkejut saya bila ada orang proposed saya pagi - pagi buta. Tidur pun sambil senyum - senyum.

December
Bulan ni masih berjalan dengan lancar. Aku gembira dengan hidup yang aku lalui sekarang selepas aku melalui masa - masa sukar sepanjang tahun 2011. Hopefully, masa - masa senang ni akan berlanjutan sehingga tahun depan dan bersambung hingga ke akhir hayat. 

Just to wish all happy new year. Jadikan semua perkara yang berlaku sepanjang tahun 2011 sebagai pengajaran, peringatan untuk kita menghadapi hari yang mendatang supaya perkara yang buruk tidak berlaku kembali di masa akan datang.

Tengah berpikir azam tahun baru untuk tahun 2012. Haishhhh, whilst macam dah penuh je ni. Hopefully dapat tunaikan azam tahun depan dengan jayanya :))))). AMIN




#2 : WORDLESS WEDNESDAY



Monday, 26 December 2011

TANDA BF YANG SETIA



Hello, hello dunia. tadi tengah jalan - jalan cari tutorial tibe - tibe terjumpa pulak pasla ni. Memang syok lah baca story entry yang aku buat ni. 

Korang mesti nak tau boyfren korang tu jenis apa kan ? Agak - agaknya boyfren korang tuh sayang kat korang ke tak ??? Meyh kita tengok, if ada means memang tulah chenta sejati korang. If takda, please say "goodbye" je lah. Toksah nak stay lelame if korang rasa dye tak sayang kt korang yea.

Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejtkan. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dengan relanya.

Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja untuk kekasihnya.Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. untuk melihat lelaki menangis amatlah payah.

Diantara tanda-tanda lelaki yang jatuh cinta dengan hebat ialah:
1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.
3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari orang lain.
10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.
12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama.
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.
17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.

So, korang rasa boyfiee korang ada tak tanda - tanda macam kat atas ni ? If ada, jagalah mereka dan hargailah mereka dengan sebaik mungkin sebab mungkin susah korang nak cr orang yang sayangkan korang. So, better korang sayang orang yang sayangkan korang dari korang terhegeh - hegeh dekat orang yang belum tentu sayangkan korang. Okeyhhhhhh ????

Timbul tanda tanya, Incik Fitri sayang kat saya ke tak ekh??


PEMARAH?? JOM KAWAL

Hey babes. Happy Monday. Tup - tup dah nak habis tahun dah kan ??? Today is the last Monday on 2011. So,  hopefully semua plan yang telah dirancang berjalan dengan lancar. 

Entry hari ni aku nak cakap pasal MARAH. Kenapa marah?? Sebab lately ni aku perasan (bukan aku je tapi Fitri pun sama) yang aku asyik nak marah je. Maybe aku nak datang bulan kot. But that's not the only one reason la kan. Ntah la. Serious, penat sangat la lately. Tu yang asyik nak marah je semua orang. Sampaikan boyfren sendiri pun aku marah. Grrrrrrr. Maaflah ucuk.

So, aku nak share dengan korang semua, macam mana nak control kemarahan korang tuh lagi - lagi yang bad tempered macam aku nie. Susahkan jadi orang yang pemarah?? Memang jenis orang yang tak reti sabar kot macam ni lagi - lagi kalau berhadapan dengan orang yang tak paham bahasa kan ??

1. Sebelum melepaskan kemarahan,cuba berfikir, apakah kemarahan korang akan berterusan dalam masa yang panjang atau hanya bersifat sementara.Persoalan ini memberi korang ruang untuk berfikir secara rasional tanpa melibatkan emosi semata-mata dan jika anda mendapat jawapannya lebih tenang dan mampu mengawal kemarahan diri sendiri.


2 Fikirkan sejenak kesan buruk jika korang melepaskan kemarahan korang. Apakah tindakan korang melepaskan kemarahan akan meninggalkan kesan negatif yang lebih panjang daripada kemarahan tersebut. Jika benar lebih baik bertenang, dan andainya kemarahan tersebut melibatkan perkara yang kecil lebih baik lupakan saja.


3 Ketika marah cuba letakkan diri sebagai diri orang yang tengah kalian marahi. Fikirkan tentang jasa dan kebaikan yang pernah dilakukannya terhadap diri korang. Contohnya, jika korang berasa marah kerana ditugaskan melakukan kerja orang lain, fikir secara rasional, bahawa dia juga berada dalam keadaan sedemikian.


4 Fikirkan, apakah korang diperlakukan sedemikian kerana korang dianiaya atau ia memang kesalahan sendiriatau dilakukan dengan tidak sengaja. Sebagai contoh, jika tugasan korang tidak diterima oleh ketua, fikir semula, apakah ia disebabkan kecuaian dan kelemahan sendiri atau korang rasa sengaja dianiaya.


5 Ketika kemarahan korang sedang memuncak,cuba buat kiraan 1 hingga 10 dalam hati dalam keadaan tenang tanpa berkata apa-apa, walaupun kaedah ini tidak membantu anda memadam kemarahan serta-merta tetapi sekurang-kurangnya ia dapat meredakan tekanan dan kemarahan itu.


6 Ketika marah, pejamkan mata dan bayangkan korang sedang berada di sebuah pulau percutian yang istimewa bersama yang tercinta. Jika keadaan tidak mengizinkan untuk memejamkan mata, cukuplah dengan hanya membawa fikiran merawang jauh ke sana. Kaedah ini amat berkesan untuk memberi ketenangan dan mengurangkan rasa marah.


7 Antara cara yang paling mudah ialah dengan menumpukan perhatian pada teknik pernafasan. Fokus cara pernafasan dengan memastikan nafas ditarik perlahan dan disedut sedalam-dalamnya. Dengan bunyi pernafasan dan nikmati pergerakan keluar masuk udara yang amat nyaman dan menenangkan perasaan.


8 Jika cara di atas belum dapat mengurangkan rasa kemarahan, korang boleh meluahkan perasaan pada suami atau isteri, saudara-mara, teman-teman atau pakar kaunseling agar tidak di belenggu dengan kemarahan sendiri.

So, dengan cara yang aku bagi ni, korang boleh lah pratikkan. Mana tau menjadi kan ? Aku pun nak try jugak buat macam ni. Sebab aku sendiri tak suka dimarahi, sama jugak macam orang yang aku marah tuh.


Aku bukak entry ni pasal Fitri dah dok membebel suruh aku kawal sket marah tuh. So, untuk kebahagiaan buah hati aku yang sorang ni, aku sanggup lakukan apa sahaja. Sebab only one word that i can say, i love you sayang.


Sunday, 25 December 2011

SORRY FOR HURTING YOU


Baby mintak maaf sebab dah sakitkan hati ucuk. Baby takde niat sket pun nak saketkan hati ucuk mcm tuh sekali. Baby saket hati sebab ucuk dah janjy nak ambil baby semalam tapi ucuk tak ambil. Tapi nasib baik hujan so baby suruh ayah pickup baby kat store.

Baby risau tentang ucuk. Pagi semalam ucuk cuma hantar msg "Ucuk pegi keje dulu. I love you so much. Take care". macam tuh jerp ucuk hantar. Sebelum ni mana pernah ucuk hantar pendek mcm tuh. Then, ucuk sampai store pun ucuk takde text baby. baby tatau la ucuk okeyh ke tak. Tapi baby pikir +ve. Baby tau ucuk busy sangat.

Petang, baby pegi keje, baby text ucuk tapi ucuk tak reply, maybe ucuk belum habis kerja lagi. Baby tanak lah push - push ucuk macam tuh sekali. Tapi semalam ucuk langsung tak message baby. Ucuk tade ckp pun ucuk dah balik keje ke tak. Bile baby call ucuk time baby dah balik ucuk tak angkat so baby rase marah sangat - sangat sampaikan baby tulis message bukan - bukan kat ucuk.

Pagi tadi ucuk reply message baby. Ucuk tak cakap pun ucuk demam ke ape. If ucuk cakap mesty baby tak cakap bukan - bukan kat ucuk. Bila baby cakap bukan - bukan ucuk tau pulak marah tapi bila jadi macam ni baru ucuk nak cakap ape yang jadi.

Ucuk cakap ucuk tanak baby risau. Kan baby dah cakap dengan ucuk, no matter wat happen ucuk kena bagitahu baby. Baby risau ke tak, tu belakang kira. Ucuk senang ke ucuk susah ke baby tetap ada dengan ucuk. Ucuk happy ke ucuk sedih ke baby tetap dengan ucuk. 

Baby mintak maaf sebab dah saketkan hati ucuk. Baby sayangkan ucuk. Baby rindukan ucuk. Kan baby dah cakap baby tak boleh if tak jumpa ucuk walaupun sehari. Tapi semalam takpelah, baby dah lupakan pun. Ucuk jagalah diri elok - elok. Jangan lupa akan ubat. Biar demam tu kebah sket. Baby nak siap - siap pergi kerja ni. Nanti ucuk balik dari KL jelah kita jumpe. Baby nak ucuk tau baby sayangkan ucuk sepenuh hati baby. 

Saturday, 24 December 2011

YUSRY DAN LISA UMUMKAN PERKAHWINAN

Hey sang gadis dan jejaka kat luar sana. ni story terhebat masa kini. Aku takkan update story ni if tuan punya badan bukan Lisa Surihani. Sebab aku memang dah terlalu minat kat dia, that's why aku kena amek tau sket pasal dia ni.

At last, they all dah buat PC mengumumkan perkahwinan mereka yang akan dilangsungkan pada 26 Februari 2012 dan pernikahan pula 3 hari sebelum iaitu 23 Februari 2012 di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya. 

Hopefully they all akan hidup bahagia hingga ke anak cucu. Jangan gado - gado yea. Pesanan untuk Yusri "make sure anda jaga si Lisa ni elok - elok if tak, mesti peminat Lisa semua hentam anda nanti :)".

Jom kita tengok gambar - gambar yang MIG ONLINE ambil semasa PC tu berlangsung semalam :))))






 Chumel kan tengok muka lisa kat sini. Sepadan lah mereka berdua ni. Memang seronok tengok.

Incik Fitri, kita bila pulak ? Meyh jawap soalan cepumas yang baby bagi ni. Boleh jawap ke ta boleh ni :))))))))


AKU TELAH DITINGGALKAN

Hey, hey blogger - blogger dan pembaca sekalian :)))

Mesti korang tertanya - tanya sape yang tinggalkan aku kan ? Wawawawawawa .... Yessssssss aku telah ditinggalkan but who ??? Family aku semua pegi vacation. So, aku telah ditinggalkan dirumah sendirian sebab aku sorang je keje. Tapi nasib baek la makcik aku yang sangat baik hati sudi menemani aku di rumah ni. 

Alah, aku da biase da kena tinggal. Komitmen terhadap kerjaya. Aicehhhh ayat tak boleh blah. Hahahaha. Haishhhh, macam tak seronok kan if aku je tak pergi vacation. So, aku pun dah plan untuk pergi vacation next month.

Still tengah usha - usha place yang best. Aku rasa macam nak pergi Melaka sebab dekat dan aku tau tempat dye sket. But aku rasa pergi Genting Highland pun okeyh gak. Haishhh. But now, terasa nak pegi Bali lah pulak. Macam - macam tempat yang aku terasa nak pergi sekarang ni.

Tapi setelah berbincang dengan encik buah haty, so kita akan ke Genting Highland yea :)) Of course aku dah survey place dye dahulu before aku pergi. Meyh, aku share gambar je nan korang sebab aku tau korang mesti nak ikot jugak tapi sorry, tempat dah takda. HAHAHAHAHA

First : Accommodation
Ni mesti jadi first thing yang korang akan amek tahu dulu before nak pergi bercuti kan ? So, kat genting ni memang dah tersedia hotel yang korang boleh book untuk korang menginap nanti. Takkan lah korang nak tidur dekat celah - celah semak plak kan ? So, lain hotel lain lah rate yea kawan - kawan. Korang boleh CLICK SINI untuk view rate hotel dekat genting nie. Macam - macam ada. Dari murah ke mahal. Lagi best, boleh terus book online tau. So, korang boleh lah avoid dari takda hotel plak tiba - tiba nanti.

Second : Theme Park
Lepas dah jumpa hotel, mesti korang teruja nak main kat theme park dye kan ? See, ade macam - macam yang korang boleh buat kat sana. Ade indoor games, outdoor games and water park. Best giler. Mesti korang semua tak habis main kat semua tempat - tempat ni kan ???? Tapi aku teruja nak main outdoor je. Yang lain - lain aku tutup mata tapi if boleh aku nak rasa semua sekali. So, korang boleh survey dulu harga ticket them park ni. Korang boleh pilih nak main outdoor je ke or indoor je ke or korang nak main dua - dua sekali pun boleh. Terpulang. Sebab they all dah sediakan in package dah harga - harga theme park ni. Click sini untuk view TICKET PRICE AND PACKAGES.

Third : Shopping
Okeyhhh, ni last things bagi gurls yang we all memang takkan penah miss which is shopping. So, macam - macam kan korang nampak kat gambar tuh ? Dahlah boleh main kat theme park then boleh shopping plak lepak tu. Best tak ? Best kan ? 

So, apa yang korang tunggu lagi ? Jom plan korang punya percutian dekat Genting Highland ni. Make sure modal semua cukup yea. Jangan dah sampai tak cukup plak duit nak membayar. Lalalalala. Dah kena duduk dekat tepi jalan je nanti :P

psst; tengah merancang percutian bersama buah hati. Korang nak join ke ??? Meyh PM aku kat FB yea. Aku tgh berbaik hati nak mengajak korang semua pergi bercuti sama - sama ni. 
Mood **tak sabar**

Friday, 23 December 2011

OH GALAXY NOTE PLEASE COME TO MAMA !!!!!


Hey, hey, hey !!!!!
Selamat tengahari semua. Today aku nak review pasal Galaxy Note yang tengah hote and spicy kat dunia ni sekarang. Sampaikan aku rase aku pun tergoda sekali dengan keindahan dan kecantikkan semulajadi smartphone ni. 

Mesti korang semua teruja jugak nak tahu kan ape yang best sangat pasal Galaxy Note ni sampaikan orang semua bercerita pasal benda alah ni. Sekarang ni, IPhone pun dah tak market. Tapi Samsung plak yang mendadak naik (terasa bangga sebab diri ini tengah pakai Samsung Galaxy). Jom kita usha smartphone terbaru dari Samsung ni :)

Tadaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!! Ni lah Galaxy Note yang aku dok sebut - sebut kat atas tu. Best x ? Color dye pun dah menarik perhatian aku ni :P Terasa makin bersemangat untuk memiliki hp ni plak. Jom kita tgk apa yang best sangat benda ni :)


Network
HSPA+ up to 21Mbps 850/900/1900/2100
4G LTE
EDGE/GPRS 850/900/1800/1900
※ Network differs by country
Processor
1.4GHz Dual Core Processor
Display
5.3” WXGA (1280 x 800) screen*
HD Super AMOLED

Video
1080p Full HD video recording & playback
Recording: 1080p@24~30fps/
Playback: 1080p@30fps
Codec: MPEG4/ H.263/ H.264/ DivX, WMV, VC-1
Audio
Codec : MP3, AAC, AMR, WMA, WAV, FLAC, OGG
Music Player with SoundAlive
3.5mm Ear Jack, Stereo FM Radio with RDS
Multi Input
Full touch
+ S Pen (Advanced smart pen)

Size
146.85 x 82.95 x 9.65 mm, 178g

Platform
Android™ 2.3(Gingerbread)

Camera
Main(Rear) : 8 MP with LED Flash / Front : 2 MP
Action Shot, Beauty, Panorama Shot, Smile Shot

Connectivity
Bluetooth® technology v 3.0 + HS
USB 2.0 HOST
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct

Sensor
Accelerometer, Digital compass, Proximity,
Barometer,Light

Memory
16GB Internal memory
+ microSD (up to 32GB)

Battery
Standard battery, Li-on 2,500 mAh

Value-added Features
Samsung Touchwiz/ Samsung Live Panel UX
S Memo/ S Planner/ S Choice (Apps for GALAXY Note)
Samsung Apps
Samsung kies 2.0/ Samsung kies air

Social Hub, Readers Hub, Music Hub

Google™ Mobile Services : Gmail™, Google Talk™,
Google Search™, YouTube™, Android™ Market,
Google Maps™ with Google Places™ and Google- Latitude™

A-GPS, Glonass


Haaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!! Korang semua terpengaruh tak dengan Galaxy Note ni ? Ape lagi, jom beli jom. Dapatkan yang original okeyhhhhh. Oh lupa plak nak bagitahu price dia. Okeyh, korang boleh dapatkan dengan harga RM2299 okeyh. Meyh saya ulang lagi sekali RM2299

Btw, sesiapa yang rasa tak mampu nak beli secara cash, and korang nak buat Installment, meyh korang INBOX aku kat FB yea. Insyaallah aku akan membantu. Btw, ada lagi banyak jenis handphone yang korang suka macam IPhone 4s and Blackberry. Just bagitahu je nak model ape. If korang tak cukup budget tapi nak bayar bulan - bulan, Insyaallah aku boleh tolong tapi ada terms and conditions yang kena patuh and ikut la yea tuan-tuan and puan-puan sekalian. Maklumlah barang beribu mana boleh nak dapat cari duit sekelip mata.

psst, Incik Buah Haty pun tengah sibuk-sibuk nak usha line Glaxy Note. Ada peluang ni nak mintak belanja. Lalalalaalalala :"DDDDDDDDDDDDDDD

Thursday, 22 December 2011

APA KARAKTER LELAKI IDAMAN ANDA BERDASARKAN ZODIAK MEREKA ????

Mesti korang semua teruja baca tajuk entry aku yang ini kan ? Mesti semua tak sabar nak tengok zodiak BF masing - masing kan ???

Meyh, jom kita tengok apa karakter sang jejaka berdasarkan zodiak mereka T__________T


Capricon
Keinginan dan niat lelaki lingkungan zodiak. Capricon adalah sukar untuk difahami. Namun, mereka boleh menjadi individu yang sangat menyenangkan. Mereka jugak dikatakan seorang yang bijak.

Aquarius
Pemuda Aquarius seorang yang suka berangan. Selalunya tidak memberi perhatian kepada apa yang sedang berlaku di sekelilingnya. Jangan tertipu, mereka ini sentiasa dipenuhi dengan idea - idea bernas!

Pisces
Pengkhayal yang lebih suka untuk tinggal di dalam mimpi manis, lelaki Pisces gemar merungut tentang hidupnya juga terhadap semua orang di sekelilingnya. Calon baik berpasangan kerana mereka seseorang yang boleh diharapkan.

Aries
Lelaki Aries merupakan seorang yang sentiasa berbakat dan kreatif, tetapi berwaspada kerana mereka biasanya sungguh degil.

Taurus
Dikenali kerana sifat mereka yang sangat rajin, lelaki Taurus seorang yang mudah terdedah dan sensitif. Jenis yang sangat lambat dan mereka juga tidak suka bergegas ketika melakukan urusan.

Gemini
Sering mendapat tanggapan sebagai seorang yang genius. Meskipun boleh berharap dengan sempurna tentang pelbagai topik tetapi pendirian lelaki Gemini sentiasa berubah.

Cancer
Paling disenangi di antara semua. Jejaka Cancer merupakan seorang yang berhati - hati, sering menghulurkan bantuan dan perlindunga. Sifat baiknya itu sering disalah tafsir sebagai pengecut.

Leo
Sang Leo seorang yang sangat megah, kadangkala mereka kelihatan seolah - olah hampir tidak dapat didekati. Jangan tertipu kerana mereka sebenarnya mempunyai akhlak yang baik.

Virgo
Meskipun lelaki Virgo seorang yang zahirnya baik, dan mudah melahirkan rasa simpati, mereka juga boleh menjadi seorang yang terlalu praktikal. Tidak gemar pada ideologi romantik.

Libra
Seorang yang gemar berkomunikasi, banyak bercakap, dan sentiasa tahu bagaimana untuk menceriakan hati orang lain. Namun, kumpulan lelaki Libra kadangkala takut untuk mengendong tanggungjawab.

Scorpio
Si arjuna Scorpio adalah individu yang sentiasa tersembunyi, diselubungi oleh sesuatu aura yang memberikan mereka daya penarik dan mengancam tetapi pada masa yang sama disertai dengan sedikit rasa angkuh.

Sagittarius
Selain menggemari pelbagai hobi, lelaki Sagittarius adalah seorang yang sangat menarik dan berkualiti. Juga boleh menjadi seorang yang begitu naif.


So, mana satu lelaki karakter anda ? Silalah baca. Tapi jangan percaya sebab zodiak ni bukan 100% boleh dipercayai pun :P

Sayang saya berbintang Cancer. That's why, one of the reason kenapa saya sayang dia adalah karakter yang ada pada dye :)))))))))))))))))


SAIDINA JADI DUIT MALAYSIA LAH

Like we know, semalam bank Negara Malaysia (BNM) dah memperkenalkan not baru Malaysia yang akan dikeluarkan pada bulan Julai next year.

Try korang tgk, dah macam duit Saidina kan. Tapi jangan lah pulak korang pakai duit Saidina untuk beli barang. Mampos korang kena ketok dengan apek jual sayur tu nanti.

Tapi if duit Saidina tuh diguna pakai, confirm, kaya dah aku sekarang ni. Boleh beli aset juta - juta lagi uolsssssssssssssss.


Teruja tengok duit ada color orange. Weeeeeee, tak sabar nak dapat ni :)


LAYANG - LAYANGKU JATUH TERHEMPAS KE TANAH

Selamat pagi semua. Bangun - bangun tido aku terus terasa nak update entry kat blog. Weeeeeeeeee nak share apa aktiviti ptg semalam yang kitorang buat. Try korang tgk gambar tu betol - betol, belek betol - betol, korang try usha ape yang we all buat . 

Yessssssssssss, petang semalam aku pergi beriadah. Nampak tak langit tuh nunn ade layang - layang ????? Semalam menghabiskan masa bermain layang - layang. Best tak ?? Best tak ???


Best kot, boleh nak lawan sape yang paling tinggi. Aku ajak budak - budak ni main bowling tapi they all nak pegi main layang - layang, so silakan lah yea. Aku pun layankan korang :P


Hah, nampak tak muka budak yang menunduk tu ??? Yesss, fariz tengah saket haty pasal dye punya layang = layang tak naik tinggi. HAHAHAH. 

Tak macam poyo plak beli benang banyak - banyak dengan harapan boleh dapatkan naik dengan tingginya, tetapi harapan tinggal harapan pasal layang - layang ku jatuh musnah ke tanah. HAHAHAHA\


Jeng, jeng, jeng !!!!!!!! teka siapa mereka :)


Hah, sudah semestinya aku pergi bersama tersayang :)

Sweet tak ? Mestilah . Nak gambar lagi banyak ? Meyh tgk kat facebook aku.

psst; kami tak pernah merancang untuk memakai baju yang sama color yea :)



Wednesday, 21 December 2011

TRUE FRIEND

First off all, just wanna say thanks pada yang doakan kebahagiaan aku. Serious. aku tak pernah terpikir pun akan ada kawan - kawan yang update status macam kawan aku ni :))))))

Big clapssssss and hugggggggg untuk ko babe !!!!!!!!!! Nanti aku bagi ko Big Mac satu !!!!!!!!!!!

Thanks again, i'm really appreciate it :))) Just thanks that i can say. 


Just for my sweetheart :)))
You are my ground and you are my rainbow.
You are my butterfly and you are my ecstasy.
You are the start of my journeys and always my destination.
You are my home - the place to which I always return.


Wuttt, whuttt, AKU NAK DAPAT IPAD 2

Hey, hey all. Aku baru je bangkit ni. Tengok balik FB, then baru terperasan sesuatu dekat FB.

Meyh, meyh aku nak share dekat korang semua. HAHAHAHAHA.


Whuttt, whutttt, boyfiee kesayangan aku ni nak bg aku IPAD 2 ?? Aduh, aduh, baik sungguh hati ucuk ekh. Baby memang sayang sangat - sangat kat ucuk. Makin bertambah sayang baby untuk ucuk. Ucuk memang terbaik lah. Meyh baby bagi big hugggg :DDDDDDDDDDDD and kissssss yang banyak untuk ucuk :)))))))))))

Hey, korang ada ke ???? HAHAHAHA. Thanks ucuk sebab tau apa yang baby nak :PP 
Buat susah - susah je ucuk nak bagi baby tapi baby tadah tangan je ucuk nak bagi IPAD 2 tu :)))))
Baby nak cover color pink yea sayangggggggg, tapi if ucuk nak bg color red baby hambekkkk je :DDDDDDDDDDD



#1 : WORDLESS WEDNESDAY



Tuesday, 20 December 2011

KENAPA SAYA SAYANG AWAK

THE REASON I'M LOVING YOU SYGGGGGGG 

Semua orang tanya aku dengan soalan yang sama "kenapa ko syg kt Fit??". Tak pun, "apa yang ada kat Fit sampai ko suka kat dye ???". Kira memang aku ni dah biase kena dengar soalan peberet ni dari membe-membe aku, baik manager or crew aku sendiri :)))))

So, meyh aku bagitahu kat korang kenapa aku syg sgtttttt kat mamat ni. So, nanti jangan bagi aku soalan yang sama lagi tau. Soalan laen boleh kot :DDDDDDDDDDDD

First. Ucuk buat baby selesa dengan ucuk. Ucuk tak pernah tinggikan suara dengan baby. Bila baby marah, ucuk try nak senyapkan baby. Ucuk tau macam mana nak tenangkan baby. Ucuk tau kelemahan baby. Ucuk tak pernah nak marah-marah baby. Bila ucuk nak marah, meti ucuk akan ucapkan perkataan "request" kat baby :))))
psst; sape cakap anak sulung tak sesuai bersama?? Fit dengan aku anak sulung. Tapi bila aku jadi api, dye akan jadi air. So, kat situ dye tau mcm mane nak handle aku and hubungan kami. Sila tolak presepsi yang anak sulung macam api bertemu api. Salah yea :)


Second. Kita ade chemistry. Slalu dah suprise ucuk untuk baby tak menjadi. HAHAHAHA. Sebab baby tau je kat kepala ape yang ucuk nak buat. Ape yang ucuk tengah buat. Sebab tuh, if ucuk nak bg suprise kan baby, Ucuk kena bagi on the spot. Ucuk tak boleh nak tangguh - tangguh. Kadang - kadang apa yang ucuk pikir sama dengan apa yang baby pikir. Then, apa yang ucuk plan sama dengan apa yang baby plan. That's why aku memang sygggggg sangat kat kawww mucukkkkkkkk :DDDD
psst, ucuk saia ni seorang yang romantik. Sehari, ntah berapa kali dia cakap syg kat saia. Risau sangat princess dye ni kena culik dengan orang. Sayang, thanks for your love.

Third. Fit sanggup buat apa je untuk aku. Dia sanggup bersusah payah untuk aku. Bangun 2, 3, 4 pagi semata - mata nak amek aku balek keje. Kadang - kadang sampai basah kuyup dye amek aku balik keje. Dye memang lelaki yang sangat baik. Dye sentiasa cuba untuk bahagiakan aku even dye tau benda tu susah sangat nak buat. Kadang - kadang aku rasa tak sampai hati nak merajok sebab pikirkan tentang kebaikan dye.
psst, napelah ucuk baik sangat nan baby. Kadang - kadang baby rase macam naik malu dengan ucuk. Ucuk memang terlalu baik dengan baby. Ucuk ni anugerah Allah yang paling hebat yang baby penah dapat. Baby hargai ape yang ucuk dah buat untuk baby setakat kita berkawan ni.

Forth. Sebab dia adalah lelaki berbintang CANCER :)))))
Penuh dengan elemen sensitif
Sentiasa berubah mood dan emosi
Jarang merebut apa yang diingini tetapi menunggu masa dan peluang yg sesuai. Bila dah dapat memang takkan lepas punye.
Tak boleh terima rejection dan sentiasa fikir apa yg orang lain pikir pasal dia.
Sangat kreatif dan imaginatif.
Boleh jadi kelakar, kemudian senyap dan terus bersedih.
Rumah umpama sarang yang selamat baginya apabila bersedih dan kecewa.
Duit umpama faktor keselamatan.
Orangnya jimat tetapi bukan kedekut.
Perempuan yang sukakan cabaran, lelaki Cancer adalah pilihan anda!
Kekalahan takde dalam kamus hidup.
Sangat mudah untuk wanita jatuh cinta dengan lelaki Cancer kerana mereka bersikap menghormati dan gentleman.
Bersikap pelindung kepada pasangan.
Tidak ramai wanita yang berjaya memenangi hati lelaki Cancer.
Lelaki penakluk. Jika bersamanya jangan cakap pasal lelaki lain pasal dia akan rasa sangsi dan tidak selesa serta kurang yakin dengan dirinya.
Selalu terfikir tentang pasangan.
Seorang lelaki yang pemalu tetapi konsisten dalam perhubungan.
Lelaki Cancer suka wanita yang melindungi, ceria,cergas, yakin dan dalam masa sama beretika dan bersesuaian dengan suasana.
Untuk perhubungan pada peringkat permulaan, akan dipenuhi dengan detik-detik manis tetapi itu semua tidak akan kekal lama! Jadi kepada wanita, jangan biarkan peluang tu wujud dgn menjadikan diri anda sentiasa hebat. Selalulah menjadi pendorong dan sekali sekala berikan pujian.
Tidak seperti zodiak lain, jika sang Cancer naik angin, maka lebih baik pasangan beredar. Berilah masa untuk dirinya sendiri menenangkan keadaan. Namun memberikan sentuhan pada bahu dan sedikit ekspresi muka sudah memadai.
Lelaki Cancer akan terarah keibunya! Jadi kepada pasangan, jadilah juga kegemaran ibunya!

Last. Sebab dya adelah Muhd Noor Fitri Tumiran. Dye adalah diri sebenar dia. Baby memang chenta mati dengan ucuk. Ucuk buah hati pengarang jantung baby. Ucuk hak baby sampai bila - bila. Kadang - kadang baby takut akan kehilangan ucuk tapi baby tau, i can put my trust on you aite ?? . Baby tau ucuk takkan penah curang dengan baby. Tapi baby selalu cakap dekat ucuk, bila ucuk ada pilihan yang lebih baik, baby redha ucuk pergi kat dia sebab kebahagiaan ucuk, kebahagiaan jugak bagi baby. Derita ucuk, derita jugak bagi baby. Thanks sebab ucuk sanggup terima baby seadanya. Baby tau, ucuk lelaki yang terlalu baik uncuk baby.

psst, selalu aku tanya Fit, cmne syg ucuk kt baby ? Nnt dye jawap,
**cuba kira bintang kat langit, macam tu banyak sayang ucuk kat baby**
**cuba kira bape banyak ikan dkt lautan dunia ni, mcm tu syg ucuk kat baby**

psst; picture ni diambil dari TAB dye. Chumel kan saia di sana :))


10 NASIHAT UNTUK ORANG BERCINTA

Meyh, arini aku nak bagi nasihat sket dekat korang - korang yang sibuk sangat suka berchenta (aiceh macam diri sendiri ni tak macam tuh) :P . 

Aku tau korang memang gila sangat nak berchenta. Tapi, korang baca lah dulu yea nasihat - nasihat berguna dari aku ni. Memang sesuai untuk korang dan aku sendiri.
♥ Janganlah kau membiarkan kemanisan bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan ‘si dia’.
♥ Bercintalah kau dengannya sekadar sahaja. Kelak mungkin ‘si dia’ bukan jodoh untukmu.
♥ Jika kau ingin berbahagia seumur hidup, tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum engkau berhak menjadi milik ‘si dia’.
♥ Jika engkau menyintainya, binalah asas perkahwinan dengan tidak melanggar syariat-Nya.
♥ Kebahagiaan yang kau lihat sebelum berkahwin hanya palsu, yang hakikatnya adalah selepas kau diijabkabulkan.
♥ Jikalau engkau inginkan pasangan hidupmu yang terbaik dalam untukmu, maka engkaulah yang patut menjadi yang terbaik dahulu.
♥ Membina keserasian sebelum berkahwin bukanlah dengan cara berdating, cukuplah sekadar engkau tahu apa yang perlu kau tahu.
♥ Bercintalah untuk mencapai cinta-Nya.
♥ Jika engkau masih belum bercinta, tahanlah dirimu untuk bercinta sehingga yakin cinta tersebut membawamu ke gerbang perkahwinan.
♥ Jangan biarkan nafsumu dengan cinta yang tidak diterima di sisi Allah, kelak Allah akan tarik kebahagiaan darimu.

Hopefully uolsssss semua akan bahagia dengan pasangan yang dipilih. Insyaallah , if ada jodoh, jauh mana pun uolssss pegi, chenta tu tetap akan ada :))))

Monday, 19 December 2011

SEBULAN KITA BERSAMA

I LOVE YOU FITRI ♥


Baby just nak ucuk tau baby sayang sangat kat ucuk. Baby cuba untuk buat ucuk bahagia sepanjang kita bersama. Alhamdullilah, even macam - macam dugaan yang datang kita still together. Jejak jugak sebulan usia perkenalan kita.

Baby tau ucuk sentiasa ada dengan baby susah atau senang. Ucuk orang yang banyak bagi semangat kat baby. Bila baby duduk dengan ucuk, time baby sedih ucuk bole tenangkan baby. Baby tau ucuk cuba buat yang terbaik untuk baby dan hubungan kita ni.

Just to let u know, my love on you will never end sayang. It will grow up everyday and you will be never be replaced. To the world, you maybe one person. But to one person, you maybe the world. Your kiss is sweeter than cherries. Your love is more beautiful than a bed of roses. Your touch is stronger than a mountain. Your voice is as calming as the morning birds singing. I am so glad you have chosen me to spend forever with.

Baby akan jaga hubungan kita ni sampai bila-bila. Baby sayang ucuk sangat.



psst; genap sebulan dah kita bersama ♥ ♥ ♥



Newer Post Older Post Home
Boucing Red Bow Tie Ribbon

Mummy Dearies's Blog Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah